Distributionschef till Rusta

Stockholm
Ansök senast 2019-10-21

Rusta befinner sig i en stark tillväxtfas och fortsätter att förstärka organisationen med ny kompetens. Vi söker nu en Distributionschef. Som Distributionschef har du en avgörande roll för hur Rusta levererar den kvalitet och service som våra varuhus förväntar sig. Du stärker upp arbetsledningen och driver utvecklingen av vår arbetsplats och organisation framåt.

Din roll

I rollen som Distributionschef på Rusta ansvarar du för att planera, samordna och optimera våra leveranser som går från vårt centrallager i Norrköping. Du har ansvar för upphandling av avtal med åkerier och genom tät dialog med transportörer följa upp gällande avtal.

Du leder och engagerar dina medarbetare samt skapar förutsättningar för dem att nå goda resultat. Ditt huvudsakliga fokusområde är att på ett kostnadseffektivt sätt säkerställa att gods distribueras från lagret ut i varuhusen. Detta innebär även bland annat bemanningsplanering, arbetsmiljö- och säkerhetsansvar, kompetensutveckling och medarbetar- och lönesamtal.

Du ingår i ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för lagrets arbete och resultat. Din insats påverkar alla roller på lagret eftersom du är en viktig del i att ge förutsättningar och du arbetar med ständiga förbättringar för att skapa en arbetsmiljö och arbetskultur som går i linje med våra värderingar

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Analysera och följa upp prognosavvikelser mot åkerier
  • Sammanställa och följa upp fraktkostnader för utfrakter, returer och hemleveranser
  • Budgetansvar
  • Ansvar för avtalsprocess
  • Planera och samordna utökade transportbehov vid nyetableringar
  • Inrikes Ex Works-transporter
  • Skapa styrdokument
  • Transportplanering och minimera kostnader och avvikelser

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av distribution och har ett befintligt kontaktnät inom åkeriverksamheten. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Tyska och finska är meriterande.

Tjänsten kräver att du är praktisk med en mycket god analytisk förmåga. Du är noggrann, serviceinriktad och tycker om problemlösande arbete med hög grad av självständighet och eget ansvar. Du ska med din erfarenhet bidra till en ökad effektivisering och optimering av Rustas flöden samt med ett strategiskt perspektiv identifiera och utvärdera långsiktiga utvecklingsmöjligheter för distribution. Rusta strävar efter att vara en arbetsplats med högt i tak och vi värdesätter medarbetare som aktivt bidrar med nya idéer för att utveckla både sig själva och arbetet.

Du ska vara en förebild för dina medarbetare, se möjligheter och lösningar, vara en god lyssnare, ett bollplank och en god kommunikatör. Vidare ser vi att du är strukturerad samt har vana från förbättringsarbeten och tycker att det är roligt och utmanande att driva/delta i projekt.

Tjänsten förutsätter närvaro på både vårt lager i Norrköping och på huvudkontoret i Upplands Väsby vilket innebär pendling däremellan. Denna tjänst kan utgå antingen från Norrköping eller Upplands Väsby.

Våra värderingar

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Ansökan

Vill du bli en av oss? Ansök redan idag då urval sker löpande, dock senast den 21 oktober, 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Vid frågor kontakta ansvarig rekryterare Josefin Träpja på tel. 0768 – 24 60 04.

Välkommen med din ansökan!

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder hem- och fritidsprodukter i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för många människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Det första varuhuset öppnades 1986 och idag har Rusta över 140 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och i Finland under namnet ”Hong Kong”. Rustas koncept bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer, effektiv logistik och en intensiv trendbevakning.

Kontaktperson

Josefin Träpja

josefin.trapja@weselect.com

076 824 60 04