Kredithandläggare Företag & Brf till SBAB i Göteborg

Göteborg
Ansök senast 2019-10-20

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitalisering med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo. Vi söker nu en Kredithandläggare till vårt affärsområde Företag & Brf med placering i Göteborg.

Affärsenheten Företag & Brf är en av de större aktörerna på marknaden för finansiering av flerbostadshus. Våra kunder är privata och institutionella fastighetsbolag, byggbolag, fastighetsutvecklingsbolag och bostadsrättsföreningar. Vi har en trimmad organisation med bred kompetens kring både fastigheter och finansiering där vi jobbar i team med Kundansvarig, Analytiker, Fastighetsvärderare och Kredithandläggare.

För SBAB är ett hållbart boende viktigt och vi bidrar till detta bland annat genom ökat fokus på finansiering av nyproduktion av bostäder, energieffektivisering och en bättre boendemiljö. Vi jobbar nära marknaden och våra kunder i en relationsbaserad affär med långsiktiga samarbeten med dess ägare och ledning. 

Om rollen  

Tjänsten som Kredithandläggare innebär främst att du ansvarar för att ge våra kunder bästa tänkbara service. En stor del av arbetet består i att hantera den löpande administrationen kring våra kunder och deras lån samt att upprätta lånehandlingar vid nya affärer. Rollen innebär även att agera som en länk och utgöra expert på våra specialavtal i ett nära samarbete med våra jurister och kundansvariga. Utöver detta deltar du även i kundmöten och kundseminarium.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Göteborg och du rapporterar till Chef Kredithandläggning Företag & Brf.

Om dig 

För att lyckas i rollen tror vi att du har någon form av ekonomisk eller juridisk utbildning samt flera års erfarenhet från liknande arbete inom bank-, finans- eller fastighetsbranschen. Kanske har du tidigare arbetat som kredithandläggare eller befinner dig inom finansbranschen i dagsläget och är redo för något nytt? Överraska oss! 

Det krävs en god förmåga att prioritera bland parallella uppdrag, kavla upp ärmarna och att ständigt ta egna initiativ i arbetet. Du gillar administration och har en god förmåga med känsla och insikt för manuella avstämningar/rutiner.

Du arbetar i nära relation med såväl Kundansvarig som Analytiker. För att du ska lyckas och trivas i rollen som Kredithandläggare är du en lagspelare med positiva, utåtriktade och kommunikativa kvalitéer. Du gillar problemlösning, har en god förmåga för kritiskt tänkande och är prestigelös som person. 

Din ansökan 

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 20:e oktober 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med We Select. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Emelie Sandsten, tel 0707-60 36 96. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. 

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB Sveriges 4:e bästa arbetsplats 2019 bland större företag. Visionen är att erbjuda Sveriges bästa bolån - och det vill vi göra med nytänkande och omtanke.

Kontaktperson

Emelie Sandsten

emelie.sandsten@weselect.com

0707 - 60 36 96