Ekonomiassistent till Menigo

Västerås
Ansök senast 2019-10-20

Din roll

I rollen som Ekonomiassistent inom leverantörsreskontran hos oss blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter registrering/tolkning/kontering av leverantörsfakturor, inköpsordermatchning, leverantörsbetalningar, hantering av betalningspåminnelser/inkasso, månadsavstämningar, tulldeklarationer, utläggshantering med mera.

I arbetet ingår att förändra och förbättra vårt arbetssätt löpande så att vi möter våra mål av kvalité, effektivitet, digitalisering och klimatsmarta lösningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 3-årig ekonomisk gymnasieutbildning och har jobbat minst 2 års erfarenhet inom en ekonomifunktion för leverantörsreskontra. Du har erfarenhet av utredningar, avstämningar och effektiviseringsarbete. Du är en van användare av redovisningssystem och elektroniska fakturahanteringssystem. Dina kunskaper i engelska är goda eftersom en del av våra kontakter är med utländska leverantörer.

Du arbetar strukturerat och är van att klara av ett högt arbetstempo mot deadlines. Du är en noggrann och ansvarstagande person som är duktig på att prioritera ditt arbete och alltid levererar hög kvalitet i det du gör. Du är en drivande person som vill vara med och utveckla funktionen. Du har god teamkänsla och upplevs som lätt att samarbeta med. Vi är en serviceenhet internt och externt, varpå din förkärlek för god kommunikation är viktig.

Vi erbjuder

Du blir en del av Leverantörsreskontran inom Shared Service Center i Västerås. Vi består av tio engagerade och kunniga medarbetare som alla drivs av att tillsammans med kollegor inom organisationen arbeta för att vi ska ha rätt information i våra system så vi kan säkerställa korrekta betalningar till våra leverantörer. Vårt kontor ligger i Västerås där vi totalt är 35 medarbetare.

Vi eftersträvar rotation av arbetsuppgifter för god arbetsmiljö, variation, minskad sårbarhet och ökad förståelse för helheten och arbetar löpande med att utveckla och förbättra vårt arbetssätt. Vi tror på utveckling av våra medarbetare och vår affär och du har en egen affärsplan för att just du ska bli bäst inom det du gör.

Urval sker löpande tjänsten kan därför bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.