Utredningsanalytiker till Länsförsäkringar

Stockholm
Ansök senast 2019-10-19

Drivs du av brottsbekämpning? Är du dessutom en duktig analytiker med en kreativ ådra? Då kanske du är vår nya Utredningsanalytiker på Länsförsäkringar AB. Hos oss får du en ny och viktig roll med breda kontaktytor inom hela Länsförsäkringsgruppen.

Om jobbet

I din roll som utredningsanalytiker arbetar du brett med allt från stockanalys till uppföljning av övergripande ärenden och analys av data med brottsbekämpande inriktning. Du förväntas komma nya inspel, idéer samt strategier som leder till ett mer proaktivt arbetssätt. Du kommer att medverka i uppbyggnad av vårt arbete med digital detektering.

Du kommer också att vara delaktig med att planera arbetet utifrån identifierade fokusområden för utredningsverksamheten. Du kommer även att genomföra utbildningspass för medarbetare och samarbetspartners och assistera våra 23 lokala länsbolag med analysarbete där behov finns.

Rollen ligger under utredningsgruppen LB Sak som är en del av Länsförsäkringar Sak. Gruppen består idag av gruppchef, utredningsinspektörer samt utredningskoordinator. Placering av tjänsten är på vårt kontor på Gärdet men du har breda kontaktytor inom hela Länsförsäkringsgruppen.

Utbildning och erfarenhet

Med bakgrund av vårt behov att öka och bredda kompetensen inom analys ställs det stora krav på din erfarenhet och kompetens. Vi ser gärna att du har mångårig erfarenhet av mönstersökning, profilering och automatiseringsarbete företrädesvis inom brottsbekämpning eller motsvarande. Kanske har du polisär bakgrund eller har arbetat som utredare på myndighet eller annan kritisk verksamhet. Likaså ska du ha stor vana i att ha arbetat i de vanligaste IT-verktygen och – systemen för analys.

Vem är du?

Vi söker dig som är en lagspelare med eget driv och engagemang. Du är duktig på att nätverka och bygga relationer med kollegor både inom och utanför din grupp. Du har förmågan att arbeta självständigt och när situationen kräver har kan fatta egna beslut. Du är en nyfiken person med vilja att lära ut och hjälpa till. Då rollen är ny förväntas du som person på ett strukturerat och välplanerat sätt bygga upp din roll samt komma med egna idéer, men också bidra med inspel som kan leda hela gruppen i rätt riktning.

Om oss

Länsförsäkringar AB ägs till 100 procent av länsförsäkringsbolagen, som i sin tur ägs av sina försäkringskunder. Utredningsverksamheten på Länsförsäkringar AB tillhör enheten LB Sak, men arbetar med stor bredd inom olika områden på Länsförsäkringar AB samt för länsförsäkringsbolagen. Förutom moderbolaget Länsförsäkringar AB omfattar Länsförsäkringar AB-koncernen bl a Länsförsäkringar Sak som hanterar skador inom olika områden såsom Hälsa, Transport, Special, Återförsäkring och Agria Djurförsäkring.

Välkommen till en arbetsgivare som inte är som alla andra!

Din ansökan

Låter detta intressant? Tveka då inte att skicka in en ansökan redan idag. Som en del i vår kvalitetssäkrade rekryteringsprocess kommer du att få utföra personlighets- samt kapacitetstest om du går vidare till ett nästa steg.