Ekonomiansvarig till Soltech Sales & Support

Stockholm
Ansök senast 2019-10-20

Vi på Soltech Energy är ett svenskt solenergibolag noterat på Nasdaq First North Growth Market med verksamhet främst i Sverige och i Kina. Vi har som ambition att vara ledande på marknaden och att vara bäst på det vi gör, det vill säga att utveckla och sälja byggnadsintegrerade och estetiska solenergiprodukter för alla fastigheter utan kompromisser eller avkall på vare sig funktion eller estetik. Vi erbjuder även högkvalitativa standardsolceller för de fall där utanpåliggande solceller passar bättre!

Soltech Sales & Support är ett helägt dotterbolag som är i startgroparna för verksamheten i Stockholm. Det råder inga tvivel om att solenergi tillhör en av de hetaste framtidsbranscherna och nu söker vi en stjärna som vill vara med på en utvecklande och spännande resa. Du har nu chansen att vara med på starten av en resa i en organisation med högt i tak och där beslutsvägarna är korta. Är du lika taggad som oss på en nystart där möjligheterna är obegränsade? Tänkte väl det!

Om rollen

I tjänsten som Ekonomiansvarig kommer du att ansvara för den löpande bokföringen samt månatlig fakturering och lönehantering. I rollen ansvarar du även för årsredovisning, övergripande skattefrågor, uppföljning och genomförande av budgetprocessen samt ekonomisk rapportering till styrelse och ledningsgrupp på månadsbasis. Förutom redovisning och rapportering ingår även analys- och uppföljning av kostnader och intäkter i rollen samt löpande hantering av avtal. I rollen förväntas du också att bidra till att skapa mer effektiva arbetsprocesser samt att stötta övriga medarbetares kunskaper inom rapportering.

Du kommer att erbjudas en utmanande roll i ett företag som befinner sig i en spännande utvecklingsfas, vilket innebär ett stort inflytande och delaktighet i olika processer framåt.

Din profil

Vi ser gärna att du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet från en liknande roll som ekonomiansvarig i ett mindre bolag. Det är viktigt att du är självständig i årsredovisning samt har erfarenhet från löneadministration. Du har också mycket goda kunskaper av Excel samt behärskar engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du även kan ta ansvar för ytterligare områden - kunskaper och erfarenhet inom HR, IT och telefoni är meriterande.

Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och ser till att leverera inom givna tidsramar. Andra viktiga egenskaper är att du är social och kommunikativ samt trivs med att arbeta i en verksamhetsnära roll med flera kontaktytor. Då du är ensam i rollen trivs du med att arbeta självständigt och du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare så är du prestigelös och är inte rädd att hjälpa till när det behövs.

Vi erbjuder dig

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm/Årstaberg där ett tiotal personer jobbar. Arbetet är heltid 40 tim per vecka och villkoren är marknadsmässiga. Tillträde snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 20:e oktober 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Maria Sjöman, tel. 0727 - 47 42 42.

Kontaktperson

Maria Sjöman

maria.sjoman@weselect.com

0727 - 47 42 42