Verksamhetschef till Vardagas nyetablering Villa Idun i Enköping

Enköping
Ansök senast 2019-10-04

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete, engagerade medarbetare, goda möjligheter att utveckla ditt ledarskap och förutsättningar att verkligen göra skillnad för de boende på Villa Idun. 

Nybyggda Villa Idun ligger i ett nytt och välplanerat bostadsområde med närhet till skog och ängar, men också nära till stadsmiljö, affärer och kommunikationer. Villa Idun ligger på promenadavstånd från Resecentrum där det finns busstation för både lokalbussar och fjärrbussar samt tåg och taxi.

Personalen på Villa Idun är noga utvald, bland annat för att säkerställa hög kompetens inom demensområdet. Flera av medarbetarna har deltagit i demensutbildningar och arbetat länge med denna omsorgsgrupp.

Dessutom finns två fyrbenta medarbetare på Villa Idun. Det är terapihunden Jackie och besökshunden Winston, vars matte Carina Hargsten är hundförare och medarbetare på boendet.

Om rollen  

I rollen som verksamhetschef så leder och utvecklar du verksamhetens kvalitet på ett pedagogiskt och affärsmässigt sätt. Som stöd i ditt dagliga arbete kommer det att finnas gruppchefer i verksamheten som delar av sin arbetstid även arbetar i vård- och omsorgsarbetet.

Du är en god förebild genom att utöva ett synligt, närvarande och coachande ledarskap. För oss är det viktigt att du vill vara aktiv och närvarande i verksamheten. Detta för att du ska kunna följa upp att företagets värderingar, aktuella avtal och att gällande lagstiftning efterlevs. Tillsammans med andra verksamhetschefer inom regionen ingår du i den regionala ledningsgruppen.

Aktivt ledarskap

För att lyckas som chef och ledare hos oss krävs ett aktivt ledarskap som grundar sig i våra värderingar. Vi tror detta ledarskap skapar motivation och engagemang hos våra medarbetare. 

Respekt – Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.

Ansvar – Vi har medarbetare som vågar och vill och har chefer som lyssnar och leder.

Enkelhet – Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.

Kunskap – Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Ledarskapsprogram 

Som ny verksamhetschef kommer du att få genomgå vårt ledarprogram som blir en del av din utveckling. På det här sättet skapar vi en samsyn på ledarskapet inom Vardaga. Det ger alla chefer trygghet samt kompetens och motivation. Du får också få träffa många chefskollegor under programmet och du har möjligheter att skapa ditt eget nätverk. 

Hos oss får du även:

• Förmånsportal med rabatter och förmåner 

• Coachande och stöttande chefer nära dig

• Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende 

• Karriär- och utvecklingsmöjligheter 

• Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder 

• Kollektivavtal, tjänstepension och försäkringar

Om Villa Idun 

Vardagas Villa Idun är ett helt nybyggt äldreboende i Enköping som öppnade i december i fjol. Vi har 54 platser i ljusa fräscha lägenheter och med stora generösa gemensamhetsrum, fördelat på 3 antal våningar med 6 antal enheter. Inom verksamheten kommer det att bedrivas både somatisk-och demensvård.

Din erfarenhet och kunskap

Vi önskar att du är: 

… är en nytänkande, positiv och engagerad person som är lösningsorienterad och ser möjligheter framför hinder. 

… är coachande och vill att dina medarbetare växer, utvecklas och tar ansvar.

… tycker om att ge och ta emot feedback samt bryta ned och arbeta mot uppsatta mål. 

… är prestigelös, självständig och samarbetsvillig.

… är affärsmässig genom att vilja och ha förmåga att styra och följa upp verksamheten utifrån kvalitetsmål och ekonomiska ramar.  

Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg (ex vis socionom, sjuksköterska, social omsorg) och erfarenhet av äldreomsorg. Du har även några års dokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag och goda vitsord gällande ledarskap. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

Övrigt 

Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning 

Tillträdesdatum: Omgående

Sista ansökningsdag: 4 oktober 2019

Har du frågor? Kontakta gärna: Josefin Träpja på, tel: 076-8246004. Observera att det inte går att ansöka via E-post.

Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, Mobil: 076-6217721, Mail: vision@ambea.se

Ansökan

Välkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. 

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se här är utbildade i demens och bemötande via Demensakademin.