Analytiker Företag & Brf till SBAB

Stockholm
Ansök senast 2019-09-20

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo. 

Till vårt affärsområde Företag & Brf, söker vi en engagerad och driven analytiker. Du kommer att arbeta tillsammans med ett av våra affärsteam i Solna eller eventuellt Göteborg. Organisatoriskt tillhör analytikerna Kredit inom Affärsspecialister och i din roll rapporterar du till vår analyschef för Företag & Brf.

Din roll

Du kommer att ingå i ett affärsteam som består av kundansvariga, analytiker, fastighetsvärderare och kreditsupport. I teamet arbetar vi nära varandra för att på ett framgångsrikt sätt skapa förutsättningar för långsiktiga relationer till nya och befintliga kunder. Din huvudsakliga uppgift är analys av företagskunder. 

Som analytiker ansvarar du för:

  • kreditbedömning av fastighets- och byggföretag
  • kreditbeslutsunderlag och föredragning av dessa
  • att hålla dig jour med till fastighetsmarknaden relaterad lagstiftning, redovisningsfrågor m.m.
  • bevakning, administration och dokumentation samt löpande rapportering

Du deltar även vid kundbesök och andra aktiviteter med kund, ibland utanför ordinarie kontorstid. Ditt arbete innebär även att du samarbetar med kundansvarig i kund- och affärsdialoger och agerar expert i de frågor som rör analys och kreditbedömning.

Din profil

Vi letar efter dig som går till jobbet för att det engagerar dig och för att du tror på det företaget står för.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, affärsinriktad, ansvarstagande och strukturerad. Du gillar att jobba i team och har ett prestigelöst sätt. Eftersom du i rollen ansvarar för att skriva kreditbeslutsunderlag (kredit – PM) behöver du kunna uttrycka dig väl i skrift.

Vi tror att du har en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet från bank med inriktning bygg- och fastighet eller annan relevant erfarenhet från finansiering inom bygg- och fastighetsbranschen. Kunskaper inom kredit-, pant- och avtalsrätt eller kunskap att tolka fastighetsvärderingar är extra meriterande.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Din ansökan

Låter detta som en roll för dig? Ansök senast den 20 September.  Inkomna ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Maria Sjöman tel. 0727- 47 42 42.

Kontaktperson

Maria Sjöman

maria.sjoman@weselect.com

0727 - 47 42 42