Business Controller till Sanoma Utbildning

Stockholm
Ansök senast 2019-09-22

I 25 år har Sanoma Utbildning skapat Sveriges ledande läromedel – och vi tänker fortsätta med det under lång tid framöver. Vi brinner för barns lärande och erbjuder traditionella läroböcker och satsar även stort på digital utbildning. Vårt mål är att bygga självförtroende och framsteg för en ny generation. För att förverkliga det behöver vi en kompetent Business Controller som är med och styr bolaget i rätt riktning. Vi söker dig som är på jakt efter en bred och utvecklande roll där du ges möjlighet att påverka. Låter det spännande? Läs vidare!

Din roll

Som Business Controller hos oss är du en viktig del av ekonomifunktionen som utöver dig består av CFO och en redovisningsekonom. Sanoma Utbildning ingår i en internationell koncern bestående av fem läromedelsförlag. Dina främsta kontaktytor är internt i Sverige samt med vårt huvudkontor i Nederländerna. Du ansvarar för all rapportering internt och till Sanoma Learning, som är moderbolaget. Utöver månadsrapportering kommer du även att ansvara för en hel del ad hoc-analyser då vi just nu befinner oss på en förändringsresa mot att bli mer enhetliga med de andra företagen i koncernen. I rapporteringen ingår även diverse lokala analyser mot budget och fjolår. Framåt kommer vi att implementera ett nytt BI-system och du kommer att vara tongivande i implementeringen av detta inom din funktion.

Placering för tjänsten är på vårt trevliga kontor på Rosenlundsgatan och du rapporterar till CFO.

Din profil

Vi söker dig med en universitets-/högskoleutbildning inom ekonomi som har erfarenhet från en tidigare roll som Controller. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har erfarenhet från en matrisorganisation då vi är tätt sammanflätade med våra systerbolag i andra länder. Vidare har du goda kunskaper i Excel. Har du erfarenhet av HFM (Hyperion) och SAP är det meriterande. Du talar och skriver obehindrad svenska så väl som engelska då vårt koncernspråk är engelska.

Som person söker vi dig som har ett prestigelöst förhållningssätt till dina kollegor och som delar vår glädje för barns lärande och utbildningsfrågor i stort. Då vi befinner oss i en förändringsfas är det viktigt att du trivs med att utveckla processer och rutiner samt vara flexibel inför nya riktlinjer.

Din ansökan

Låter det som en spännande utmaning? Ansök redan idag, dock senast den 22 september 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 – 46 84 14.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Sofia Lindqvist

sofia.lindqvist@weselect.com

0701 - 46 84 14