Brand Manager Luxury Brands till Scandinavian Cosmetics

Malmö
Ansök senast 2019-09-27

Scandinavian Cosmetics är ett av de ledande företagen inom försäljning, marknadsföring och distribution av välkända varumärken inom den svenska skönhetsindustrin. Vi är engagerade i våra kunder och vår portfölj av attraktiva varumärken. Med positiv inställning, kunskap och passion bygger vi långvariga relationer. Vi är en attraktiv affärspartner som är med och driver marknaden.

Vi letar efter en Brand Manager inom Luxury Brands för att stärka vårt team.

Din utmaning är att driva och utveckla etablerade varumärken samtidigt som du förväntas att ta hand om New Business. Om du brinner för att ha många projekt igång samtidigt och arbeta i en dynamisk och inspirerande miljö är detta en möjlighet för dig.

I vår portfölj inom Luxury Brands ingår idag varumärken såsom Clarins, Sensai, Filorga, BioEffect, Nuxe, Peter Thomas Roth och Grown Alchemist.

Vad innebär ditt jobb?

Vi kommer ge dig som Brand Manager ett ägandeskap för de varumärken som du har i din portfölj där du tillsammans med dina kollegor förväntas säkerställa utvecklingen, tillväxten och lönsamheten för Scandinavian Cosmetics. Rollens arbetsuppgifter omfattas av en mix mellan operativt och strategiskt arbete. Du har ett brett ansvar för dina varumärken, från inköp till försäljning åt slutkonsument. Du arbetar i tätt samarbete med KAM och Marknads teamet. Du förväntas ta fram marknadsplaner, driva marknadsaktivering, ta fram sortiment och kanalstrategi, kan se potentialen och identifiera förbättringsområden.

Du ingår i ett team som idag består av 6 personer där du är en av dem. Det ingår resor i tjänsten och du har regelbundet kontakt med både internationella och nationella kontakter.

Din erfarenhet

Vi vill att du kommer in i rollen med erfarenhet från en motsvarande roll och att du oavsett titel har arbetat med att driva ett projekt ur ett utveckling/förbättringsperspektiv.

Du har arbetat med budget och prognosarbete och planerat/genomfört event. Du kan obehindrat arbeta i Excel och kan kommunicera på engelska i både tal och skrift.

Du är extra intressant om du arbetat i ett tillväxtbolag och har erfarenhet av att etablera nya varumärken på den svenska marknaden. Vi värdesätter din erfarenhet högts men hoppas att du i grunden har en passande utbildning för tjänsten och en förståelse för hela marknadsföringsarbetet.

Vem är du?

Du är en person som får saker gjort och är drivande i allt du tar dig för. Du tycker om att samarbeta och att ha många kontaktytor. Du är prestigelös och trivs med att arbeta såväl operativt som strategiskt. Ditt arbete genomförs noggrant och strukturerat. Du drivs av att ständigt utveckla både dig själv och bolagets varumärken. För att trivas i rollen krävs att du har förmågan att kunna stå för dina idéer och driva dessa framåt. Du har en stor förståelse för varumärkesbyggande och stor insikt i digital kommunikation.  

Vad kan vi erbjuda dig?

En dynamisk arbetsplats med möjlighet att växa och utvecklas. En arbetsplats där glädje och samarbete genomsyras i allt vi gör. Vi är stolta över våra 4 värderingar, SLUG- Samarbete, Utveckling, Glädje och Ledarskap. Vi är engagerade i vårt arbete och bryr oss om varandra och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Nyfiken?

Så roligt! Skicka in din ansökan genom att fylla i vårt formulär på vår karriärportal. Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande men annonsen kommer att vara publicerad till den 27 september.

Om du har några frågor gällande rekryteringen är du välkommen att kontakta anna.orup@scandinaviancosmetics.se

Varmt välkommen med din ansökan!