Head of Accounting till Apoteksgruppen

Stockholm
Ansök senast 2019-09-03

Vi välkomnar nu en driven ledare till vår ekonomiavdelning, vars huvudansvar är vårt arbete med redovisning och ekonomistyrning. Apoteksgruppen har sedan en tid tillbaka påbörjat resan från en serviceorganisation till en centralstyrd organisation. Det är något vi är väldigt stolta över samtidigt som vi värnar om vårt DNA – att vi också erbjuder franchise. Att driva två typer av affärsmodeller är vi de enda i branschen som erbjuder och ser därför på framtiden med stor spänning. Som Head of Accounting ansvarar du tillsammans med vår CFO för att ta redovisningsenheten till en ny nivå. Låter det som ett spännande uppdrag? Läs vidare!

Din roll

Som Head of Accounting har du en nyckelroll i bolaget med det övergripande ansvaret för den löpande redovisningen och bokslutsprocessen. Du kommer att driva och utveckla redovisningsarbetet i nära samarbete med ditt redovisningsteam, som idag består av fyra medarbetare. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Arbete med koncernbokslut och rapportering samt säkerställa hög kvalitet och effektiv rapportering till huvudägare
  • Utveckla och implementera finansiella policy
  • Förberedelse av lokalt lagstadgade samt IFRS rapporter
  • Ansvara för redovisningen samt stöttar och medverkar i månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Ansvara för kontakten med externa revisorer

Du välkomnas till vårt trevliga kontor på Södermalm och rapporterar till vår CFO.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet och några års erfarenhet från rollen som redovisningsekonom, revisor eller financial controller. Oavsett om du kommer från en linjeroll eller är konsult är det viktigt att du som söker har erfarenhet inom retailbranschen. Vi är också säkra på att du är en duktig ledare som har erfarenhet av att driva förändringsarbete. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift både på svenska och engelska.

För att trivas i den här rollen är det viktigt för oss att du brinner för utveckling, har ett starkt driv och tycker om att arbeta med förändringsledning. Med de egenskaperna tror vi att vi kan komma långt även om du inte har tio års erfarenhet av en liknande tjänst. Din utvecklingskurva är nämligen viktig för oss.

Vad erbjuder vi dig?

Apoteksgruppen kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en framtidsbransch där vi agerar på Sverigemarknaden, men med internationella muskler. Vi är i början av en enormt spännande resa med starka och entusiastiska ägare, intelligenta och kompetenta medarbetare på en konkurrensutsatt marknad. Det ska vara tryggt att arbeta hos oss, därför omfattas du givetvis av kollektivavtal som bl.a. ger extra sjuklön och föräldralön. För oss är det viktigt hur du mår och utöver en marknadsmässig lön ger vi därför ett årligt friskvårdsbidrag till alla anställda. Vi bryr oss på riktigt helt enkelt.

Apoteksgruppen som kedja är sedan 2018 är en del av den internationella koncernen Euroapotheca. Tillsammans har vi höga ambitioner att växa och utvecklas, både som apoteksaktör och som arbetsgivare. För att kunna göra det söker vi branschens mest engagerade medarbetare som vill vara med oss på en stark tillväxtresa där du och din insats kommer att göra skillnad. Är det du? Då är du varmt välkommen att skicka oss din intresseansökan.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast 3 september 2019. I din ansökan vill vi se ditt CV och ditt personliga brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 - 46 84 14.

Apoteksgruppen är en apotekskedja som finns i hela landet. Apoteksgruppen är en del av den internationella apotekskedjan Euroapotheca, en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med 3 800 anställda på drygt 670 apotek. Vi är unika med att både ha egendrivna och franchisedrivna apotek, vilket innebär fler möjligheter för dig som medarbetare. Vi är en apotekskedja där vårt engagemang för våra kunders hälsa förenar oss.

Kontaktperson

Sofia Lindqvist

sofia.lindqvist@weselect.com

0701 - 46 84 14