Kundansvarig Företag till SBAB i Göteborg

Göteborg
Ansök senast 2019-08-08

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

I Sverige finns en rad utmaningar med ekonomisk, social och miljömässig koppling till bostäder och fastigheter. Genom aktiviteter och initiativ som levererar värde för både kunder, allmänheten och SBAB vill vi vara en del av lösningen till många av de utmaningar som samhället står inför. 

Nu letar vi efter dig som i rollen som Kundansvarig vill vara med och driva vår affär mot Bygg- och Fastighetsbolag samt ansvara för våra kundrelationer.

Verksamheten 

Affärsområde Företag & Brf (bostadsrättsföreningar) erbjuder bostadsfinansierings och sparprodukter till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Vi finansierar flerbostadshus helt enkelt. Fastigheterna kan vara befintliga eller under nybyggnation. Vår utlåning till fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar motsvarar cirka 87 miljarder. 

Vi erbjuder personlig service till våra företagskunder som är koncentrerade till tillväxtregionerna kring våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö och dessutom utvecklar vi hela tiden våra digitala tjänster och verktyg för att säkerställa en effektiv och kundanpassad service. 

SBAB hade 2018 Sveriges nöjdaste kunder vad gäller fastighetslån till företag och bostadsrättsföreningar enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI), vilket vi är mycket stolta över.

Rollen 

I rollen som Kundansvarig ansvarar du för en befintlig kundportfölj och aktivt uppsökande av nya kunder, samt förhandling med både nya och befintliga kunder. Du trivs med att vara ute och göra affärer och att bygga långsiktiga relationer. Du leder och koordinerar arbetet tillsammans med ett affärsteam bestående av analytiker, värderare, jurister och kredithandläggare, hela kedjan av aktiviteter från inledande kunddialog till utbetalning av krediten, innefattande, offert, kreditbeslut, dokumentation och uppföljning.

Som Kundansvarig Företag ligger fokus på relationsbyggande och detta innebär att stor del av din arbetstid sker utanför kontoret, hos kunderna! Ena dagen kanske du tar en härlig affärslunch för att presentera en framtagen rapport för att dagen därpå genomföra en kvällsaktivitet där du håller en presentation om det ekonomiska läget. Tjänsten innebär hög grad av frihet och ansvar när det gäller planering av den egna tiden samt genomförande av marknadsaktiviteter, du sätter gränserna!

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Göteborg och du rapporterar till Chef för Försäljning Företag.

Din bakgrund 

Vi letar efter dig som visslar när du går till jobbet, inte när du går därifrån. Du är en engagerad och självdrivande medarbetare som arbetar värderingsdrivet och har ett prestigelöst sätt. Du gillar att arbeta i team i olika konstellationer och har lätt för att navigera i en nätverksorganisation.

För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk utbildning samt några års relevant erfarenhet från företagsaffären inom affärsbank och en kvalificerad krediterfarenhet inom bank. Kanske har du tidigare arbetat som Företagsrådgivare eller jobbar nu inom ett finansbolag och vill hitta på någonting nytt? Överraska oss!    

Eftersom rollen innebär mycket dialog med olika kontaktytor har du en god kommunikativ förmåga och räds inte för att tala inför en grupp. 

Vi på SBAB är övertygade om att i en omvärld som förändras allt snabbare så krävs en mångfald av tankar för att hitta de bästa lösningarna och uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Din ansökan 

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 8:e augusti 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med We Select. Har du frågor om tjänsten kontakta Emelie Sandsten, tel. 0707-60 36 96. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser 2019 bland större företag.

Kontaktperson

Emelie Sandsten

emelie.sandsten@weselect.com

0707 - 60 36 96