Customer Success Manager

Stockholm
Ansök senast 2019-08-04

Vilka är We Select?

Vi hjälper Sveriges största företag att attrahera och konvertera nya medarbetare med hjälp av innovativa digitala strategier inom Employer Branding, rekrytering, annonsering och tech. Vi är ett företag som alltid har gått vår egen väg, vi är också ett företag som tycker att digital Employer Branding kombinerat med teknologi i världsklass är det bästa som finns. Det är så vi hjälper stora företag och varumärken att hitta fantastiska medarbetare. 130 av Sveriges 200 största bolag anlitar oss, både i Sverige, Europa och globalt.


Vi har tron på att vi kan erövra världen, så vi söker dig som tycker det låter som en rolig utmaning!


Vi sitter precis vid Stockholms nya citykärna Brunkebergstorg, på Drottninggatan 25, på 750 kvm (med fönster i 360 grader). Men vi tror inte att det är vare sig kontoret eller vårt framgångsrika koncept som gör att du kommer att le på väg till jobbet. Vi tror att det är vi, dina 40 nya härliga kollegor! Vi är vana att springa snabbt, vara innovativa och alltid leverera toppklass. Det är vårt kundlöfte. Vårt löfte till dig är att du kommer växa, utvecklas och vara en mycket viktig del i vårt företagsbygge. Dessutom tar vi alltid hand om våra medarbetare i alla lägen. Det är så vi skapar magi tillsammans!


Vem är du?

Vår nästa härliga Customer Success Manager! Du älskar att jobba med företagskunder i vårt och att leverera en wow-upplevelse! Du är snabb i din återkoppling, kvicktänkt och kan jobba både högt och lågt. Du är van att jobba/utbilda i digitala plattformar och tycker om att hålla dig uppdaterad med det senaste. Du går gärna in i en rådgivande roll och har projektledaregenskaper. Du är duktig i skrift, i engelska och svenska, men också muntligt för att leverera toppklass kundpresentationer. Du hittar gärna nya kreativa lösningar för att maximera våra kunders upplevelse hos oss. Du är andra personen in i Customer Success-teamet och vill gärna vara med och bygga världens bästa Customer Success!


Vad gör en Customer Success Manager på We Select?


Supportar, onboardar och hanterar våra kunder i vårt ATS-system Talent Software. Customer Success Managers är den främsta kontaktpersonen för våra kunder som fokuserar på långsiktigt relationsbyggande. Du jobbar proaktivt med att hålla alla kunder nöjda och ser till att de får ut det mesta möjliga av den digitala plattformen.


Du kan plattformen utan och innan och ger support, både på hög och låg nivå. Du tar fram och förfinar processer för att vi ska bli så effektiva som möjligt i vår support. Du är rådgivare till våra kunder och rekommenderar våra lösningar till dem. Du kommer mätas på att kunder stannar kvar, breddar samarbeten och deras användande.


Vi söker dig som gillar att ha många kontakter, tycker det är viktigt att vara supertrevlig mot alla och gillar tech. Du kommer att vara bland de viktigaste vi har för att fortsätta vår tillväxt på We Select!


Om detta är du? Ansök! Dock senast söndagen 4/8. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Shakalina på telefonnummer 073 073 53 71.

Kontaktperson

Viktoria Shakalina

viktoria.shakalina@weselect.com

0730735371