Senior Redovisningsekonom till Apoteksgruppen

Stockholm
Ansök senast 2019-08-11

Är du analytisk, strukturerad och har förmåga att se helheten? Apoteksgruppen har sedan en tid tillbaka påbörjat resan från en serviceorganisation till en centralstyrd organisation. Det är något vi är väldigt stolta över samtidigt som vi värnar om vårt DNA – att vi också erbjuder franchise. Att driva två typer av affärsmodeller är vi de enda i branschen som erbjuder och ser därför på framtiden med stor spänning. Som Senior Redovisningsekonom är du med och tar redovisningsenheten till en ny nivå, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan nu!

Din roll

Apoteksgruppen står inför att ta hem redovisningen från extern part och du är därför delaktig i projekt och förändringsarbete i syfte att effektivisera och harmonisera de arbetsprocesser som finns när du börjar. Teamet består av sex personer och du agerar support till de två juniora redovisningsekonomerna. I rollen som redovisningsekonom arbetar du brett med löpande redovisning och bokslutsprocessen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

·        Moms och skatterapportering

·        Övergripande ansvar för balansräkningsavstämning

·        Lagerredovisning

·        Kostnadsfördelningar

·        Kontakt med apotek

Du välkomnas till vårt trevliga kontor i Stockholm där du arbetar i ett team om sex personer, och rapporterar till Head of Accounting & Financial Control.

Vem är du? 

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomiområdet samt tidigare erfarenhet från en liknande roll. Det är meriterande om du har arbetat med lagerredovisning tidigare. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska då engelska är koncernspråk.

För att trivas i den här rollen är det viktigt för oss att du är noggrann, engagerad och trivs med att arbeta i team. Att hjälpa kollegorna och bidra till ett gott samarbete och god stämning faller sig naturligt för dig. Vidare ser vi att du är relationsskapande, affärsinriktad och arbetar på ett prestigelöst och flexibelt sätt.

Vad erbjuder vi dig?

Apoteksgruppen kan erbjuda dig en dynamisk miljö i en framtidsbransch där vi agerar på Sverigemarknaden, men med internationella muskler. Vi är i början av en enormt spännande resa med starka och entusiastiska ägare, intelligenta och kompetenta medarbetare på en konkurrensutsatt marknad. Det ska vara tryggt att arbeta hos oss, därför omfattas du givetvis av kollektivavtal som bl.a. ger extra sjuklön och föräldralön. För oss är det viktigt hur du mår och utöver en marknadsmässig lön ger vi därför ett årligt friskvårdsbidrag till alla anställda. Vi bryr oss på riktigt helt enkelt.

Apoteksgruppen som kedja är sedan 2018 är en del av den internationella koncernen Euroapotheca. Tillsammans har vi höga ambitioner att växa och utvecklas, både som apoteksaktör och som arbetsgivare. För att kunna göra det söker vi branschens mest engagerade medarbetare som vill vara med oss på en stark tillväxtresa där du och din insats kommer att göra skillnad. Är det du? Då är du varmt välkommen att skicka oss din intresseansökan.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast söndagen den 11 augusti 2019. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. I din ansökan vill vi se ditt CV och ditt personliga brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Maria Sjöman, tel. 0727-474242.

Välkommen med din ansökan!


Apoteksgruppen är en apotekskedja som finns i hela landet. Apoteksgruppen är en del av den internationella apotekskedjan Euroapotheca, en av de största apoteksaktörerna i norra Europa med 3 800 anställda på drygt 670 apotek. Vi är unika med att både ha egendrivna och franchisedrivna apotek, vilket innebär fler möjligheter för dig som medarbetare. Vi är en apotekskedja där vårt engagemang för våra kunders hälsa förenar oss.

Kontaktperson

Maria Sjöman

maria.sjoman@weselect.com

0727 - 47 42 42