Menigo söker en Produktägare till Digital Operations

Stockholm
Ansök senast 2019-08-08

Markom, Digital Operations


Din roll

Vi söker nu en vikarierande produktägare för web, e-handel (B2B) och digitala tjänster som ska säkerställa att Menigo bibehåller sin position som digital ledare inom restauranggrossist branschen i Sverige. Du är en viktig del av Menigos förändringsresa och skapar tillsammans med övriga organisationen branschens bästa digitala upplevelse.

Som produktägare är du en del av Digital Operations och Marknadsavdelningen och kommer att fungera som en länk mellan affären och IT. Produktägaren ansvarar för att planera och exekvera förvaltning och vidareutveckling av vår ehandel och web samt våra digitala tjänster. Du kommer representera våra kunders krav på och intresse i våra digitala lösningar. I rollen ingår att sammanställa, koordinera och kvalitetssäkra krav samt att facilitera prioritering av dessa krav. Produktägaren skall arbeta för att Menigos digitala utbud uppfyller kundernas förväntningar och att e-handeln och de digitala tjänsterna bidrar till att Menigo kan uppnå uppsatta affärsmål. Funktionen skall verka för att visualisera och kommunicera produktvision och roadmap.

Produktägaren skall koordinera intern och extern produktutveckling och agera beställare och kravställare mot leverantörer. I rollen ingår också att agera projektledare i olika utvecklingsprojekt.

I rollen som produktägare ingår också att:

 • Kommunicera med interna och externa kravställare 
 • Visualisera och kommunicera produktvision och roadmap
 • Planera utveckling och definiera backlog
 • Översätta krav till user stories och skapa acceptanskriterier
 • Driva agil processutveckling
 • Bidra till ökad webförsäljning och ökad kundnöjdhet
 • Arbeta med kund- och marknadsinsikt

Vem är du?

Vi söker dig som vill få utväxling på din erfarenhet av och kompetens inom:

 • E-handel, försäljning och digitala tjänster (web & mobil)
 • Agil produktutveckling
 • Kravhantering
 • Stakeholder management
 • Förändringsledning
 • Kunddriven utveckling
 • EPI, eSales, InRiver, JIRA

För att lyckas i rollen som produktägare ser vi att du är kreativ, lösningsorienterad och driven. Du är en god kommunikatör med ledaregenskaper, som är van vid att arbeta i gränslandet mellan kund, affär och IT. Du är en bra lagspelare som också kan arbeta självständigt. Du kan se helheten utan att missa detaljer samt innehar förmågan att planera, strukturera och prioritera samt följa upp.

Vi ser också gärna att du har ett tekniskt intresse och brinner för digital utveckling, kundnytta och försäljning. Tidigare erfarenhet av e-handel (B2B) är mycket meriterande. Vi ser att du har flera års erfarenhet av att arbeta med agil produktutveckling, kravhantering och projektledning.

Du talar och skriver flytande svenska och engelska och har relevant utbildning från universitet/högskola. 

Vi erbjuder

Genom att fungera som en brygga mellan kund, affär och IT får du möjligheten att vara med att bidra till att vitalisera den nya strategiska inriktningen och stärka Menigo som organisation. Du kommer också att var en nyckelperson i att säkra att såväl Menigo som våra kunder blir mer agila och digitala.

Menigo tillhör Sysco, världens största Foodserviceaktör som har verksamhet b.la. i USA, Kanada, UK och Frankrike. Trots att Menigo är en del av en global koncern finns känslan av det mindre företaget kvar. Vi tror på att människorna omkring oss är vår största tillgång och att vi som företag har en viktig samhällspåverkan. Vi vill vara en jämställd och attraktiv arbetsgivare och en hälsosam arbetsplats där vi samarbetar för att nå resultat. Vi har våra kunder i fokus och passionen för mat levande i vår vardag och vi vill bidra till en hållbar utveckling i samhället. Våra medarbetare kan och vill ta ansvar för sin egen utveckling. Vi tror på och lever våra värderingar: Teamwork, Inclusiveness, Excellence, Integrity och Responsibilty.

Vikariatet sträcker sig under minst 1 år med start i september. Placering i Stockholm med behov av resor inom Sverige. Du rapporterar till Lorraine Axegård, chef Digital Operations.

Sista ansökningsdag är den 8 augusti men Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan omgående!