Projektledare Nyförsäljning till SOS Barnbyar

Stockholm
Ansök senast 2019-07-04

I mer än 70 år har vi gjort allt vi kan för att inte ett enda barn ska växa upp ensamt. Men vi vill ge barn mer än ett sammanhang och trygghet. Vi vill ge barn mod och egenmakt. Vi vill ge barn möjligheten att få vara barn. Vill du vara med? Nu söker vi en projektledare med stor säljerfarenhet som vill vara med på resan mot en bättre framtid.

Genom djup insikt om marknaden, våra potentiella givares drivkrafter och insamling har du ett ansvar för att utveckla nyförsäljningen och ta vårt regelbundna givande till nya höjder. Tillsammans med teamet utvecklar du erbjudanden och aktiviteter som attraherar nya givare och får dessa att stanna hos SOS Barnbyar under deras första år. I rollen som Projektledare Nyförsäljning ingår det att nå uppsatta insamlingsmål och skapa aktiviteter kopplade till nyförsäljning.

Rollen

I rollen som Projektledare Nyförsäljning ansvarar du för SOS Barnbyars rekrytering av faddrar. Du kommer att driva och utveckla arbetet tillsammans med medarbetarna på Privatmarknad och skapa aktiviteter som genererar fler regelbundna givare.

Ditt huvudansvar är att driva och utveckla arbetet med telemarketing och field marketing. I din roll ingår det även att coacha säljarna och hitta nya innovativa sätt att sälja på. Vidare har du ett budget- och intäktsansvar och följer upp de KPI: er som finns. Du analyserar data och tar fram strategier för ökad lönsamhet. Andra viktiga uppdrag som tillkommer:

·      att tillsammans med teamet implementera organisationens varumärkes- och kommunikationsstrategi för att skapa en enastående givarupplevelse

·      att utveckla vårt framtida försäljningsarbete baserat på utvecklingen av ny teknologi

·      att leda och ingå i korsfunktionella team där flera expertområden är representerade

Du tillhör enheten Privatmarknad och rapporterar till Gruppchef Kommunikation & Försäljning.

Din Profil

För att lyckas i rollen tror vi att du har en gedigen bakgrund inom försäljning och har en god förståelse för uppsökande verksamhet. Du har ett stort intresse för organisationens ändamål och det är meriterande om du kommer från branschen, men inget krav. Vi ser däremot att du har erfarenhet från projektledning, kommunikation och budgetering.

Vi söker en initiativtagande person som älskar att projektleda och har ett affärsmässigt arbetssätt. Du är ansvarstagande, analytisk och resultatinriktad. Vidare prioriterar du struktur och ordning – du har en fallenhet för att skapa effektivitet i ditt arbete.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 4 juli 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Julia Winberg, tel. 0735 27 09 05.

Välkommen med din ansökan!

Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för socialt entreprenörskap och barns rättigheter och vill vara med och bidra är vi troligtvis rätt arbetsplats för dig. Vi har under senaste året påbörjat en kulturell förnyelseresa och arbetat fram värderingar som genomsyrar allt vi gör. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar Nytänkande, Möjliggörare och Effektskapande. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling och skapar största möjliga effekt för att nå vårt mål. Vi ger oss inte och arbetar ständigt för att hitta nya, innovativa lösningar för att säkra barns framtid.

Världen står inför stora utmaningar. Ett av tio barn har förlorat sina föräldrar eller riskerar att göra det. Det är de barnen SOS Barnbyar arbetar med – och för. Nu vill vi nå ännu fler barn, dubbelt så många faktiskt. Vår ambition är att skapa innovativa lösningar, med och för barn, som också engagerar givare. SOS Barnbyar Sverige är en ideell förening och har idag 55 anställda. Läs mer på www.sos-barnbyar.se

Kontaktperson

Julia Winberg

julia.winberg@weselect.com

0735270905