IT-ansvarig till SOS Barnbyar

Stockholm
Ansök senast 2019-06-30

SOS Barnbyar är en ideell verksamhet som arbetar med långsiktiga insatser för att inte ett enda barn ska behöva växa upp ensamt. För att möjliggöra vår nya position som social innovatör samt vårt uppdrag, att varje barn har rätt till en trygg uppväxt, behöver vi stärka upp vårt team. Vi söker därför en IT-ansvarig med bred erfarenhet inom IT som vill vara med på resan mot en bättre framtid. Som medarbetare hos oss är du med och förändrar liv – inte minst ditt eget!

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

SOS Barnbyar har påbörjat stora utvecklingsområden inom IT internt där det nu finns stora möjligheter att utforma och driva vår IT-arkitektur samt strategiska riktning framåt. I rollen som IT-ansvarig ansvarar du självständigt för att driva och utveckla organisationens IT-miljö så att den på bästa sätt stöder verksamheten. Du leder strategiska initiativ med en tydlig målbild och driver mognad av IT inom organisationen där detta innebär att du även utbildar våra anställda samt att du följer med ny teknologi och har förmågan att se teknologi som möjliggörare för SOS Barnbyar. För att tillgodose verksamhetens behov ansvarar du för att verkställa organisationens IT-roadmap där vi ser att du arbetar med utvecklingsområden vi vill genomföra.

I din roll fokuserar du på verksamhets- samt affärsutvecklande IT. Du leder, utvecklar och säkerställer att SOS Barnbyars vision och strategi kring IT ligger i linje med vår målbild där vi arbetar mot att bli en social innovatör. Via externa leverantörer leder du kontors-IT och supporten samtidigt som du även stöder medarbetare och interna Superusers i deras arbete och utveckling. Vi ser gärna att du är med och utvecklar samt formar rollen framåt där du får bidra till hur SOS Barnbyar tänker kring IT i framtiden. Som IT-ansvarig representerar du SOS Barnbyar internationellt i IT frågor i samband med möten och workshops. Du ansvarar även för en egen budget inom IT.

I denna roll rapporterar du till Chef Affärsutveckling & Tech.

Vem är du?

Vi söker dig som tidigare arbetat mot externa partners och leverantörer och som har erfarenhet inom en miljö där outsourcing förekommit. Då rollen innebär ett självständigt ansvar för SOS Barnbyars interna IT-miljö ser vi att du är en person med intresse för att arbeta såväl praktiskt som strategiskt. Vi tror att du har en utbildningsbakgrund inom IT och att du arbetat brett inom IT antingen som konsult eller ansvarig under några år där du hanterat upphandling av både hård- och mjukvara.

Som person är du både uppmärksam och initiativtagande där du gillar kombinationen av att arbeta både praktiskt och strategiskt. Ansvaret och självständigheten i rollen skrämmer inte dig utan fungerar snarare som motivationsfaktor där du vill driva arbetet framåt. Vidare tror vi även att du är pedagogisk och har en förmåga att förklara hur saker fungerar på ett lättförståeligt sätt. Då vi är en mindre organisation innebär rollen även en del operativt arbete där du inte är rädd att hugga i vid behov.

Du har goda kunskaper inom hela Officepaketet och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Utöver detta är du bekant med stora delar av Microsoftstacken där du arbetat med eller har erfarenhet av Azure, Sharepoint samt Dynamics CRM och NAV.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Vi hanterar ansökningar löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 2019-06-23.

I din ansökan ber vi dig inkludera CV. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stierncreutz, tel. 072 224 8530.

Varmt välkommen med din ansökan!

Varför SOS Barnbyar?

Om du likt oss brinner för socialt entreprenörskap och barns rättigheter och vill vara med och bidra är vi troligtvis rätt arbetsplats för dig. Vi har under senaste året påbörjat en kulturell förnyelseresa och arbetat fram värderingar som genomsyrar allt vi gör. För oss är det viktigt att du som kollega känner dig trygg i våra värderingar Nytänkande, Möjliggörare och Effektskapnad. Med det menar vi att vi tänker utanför boxen, går från ord till handling, och skapar största möjliga effekt för att nå vårt mål – att inget barn ska behöva växa upp ensamt.


År 2020 vill vi nå dubbelt så många barn. Det gör vi genom att vara en ledande social innovatör. Vår ambition är att skapa innovativa lösningar, med och för barn, som också engagerar kunder! För att ta en ledande position i branschen ställer vi om organisationen till ett ekosystem inom social innovation med fokus på innovativa lösningar, med och för barn, som också engagerar kunder. SOS Barnbyar Sverige är en ideell förening och har idag 55 anställda. Läs mer på www.sos-barnbyar.se


Kontaktperson

Oscar Stierncreutz

oscar.stierncreutz@weselect.com

0722248530