Inköpsanalytiker till Eltel i Stockholm

Bromma
Ansök senast 2019-06-07

Vi söker en Inköpsanalytiker till Eltel i Stockholm. Är du personen vi söker?


Inköp inom Eltel Networks Infranet AB är ett centralt placerat team som stöd till ledning och lokala distrikt. Arbetar i huvudsak med nationella ramavtal, säkerställer att bolaget har ett effektivt materiel flöde samt order- och upphandlingsprocess.

Samverkar med lokala teamchefer, projektörer och projektledare, för att säkra leverantör kvalitet och att upphandlingsprocessen fungerar enligt uppställda krav.

Till inköp söker vi en analytisk och serviceintresserad person som kan stötta chefer och lokala team med analys, så att materialflödet stödjer Eltels produktion och projektverksamhet. En komplex miljö som kräver en kombination av analys och samordning.  


Ansvar

Som Inköpsanalytiker ansvarar du för att löpande analysera och effektivisera bolagets inköp, order- och fakturaprocesser (informationsflödet). Dessutom driva interna projekt och effektiviseringsaktiviteter för att optimera leverantörer och grossisters materialflöde.

Rollens huvudsakliga ansvar innebär att säkra en effektiv order- och fakturaprocess (P2P) med korrekt produkt- och artikelinformation för Eltels olika team och behov. Dessutom stödja fordonsansvarig och andra berörda personer inom lokala teamet i löpande inköpsoperativa frågor. I ansvaret ingår att löpande analysera och utvärdera Eltels inköps- och lokala beställarverksamhet för att komma med förslag på åtgärder.

Dessutom utgöra kontaktyta gentemot grossister och leverantörer och svara för uppdatering av pris- och produktlistor i Symbrio.

 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter är nedanstående men inte begränsat till dessa;

 • Inköpsanalys och orderstatistik
 • KPI-uppdatering, analys och rapportering
 • Sortimentsvård, sortimentsanalys och artikelvård
 • Kontaktyta för leverantörer, grossister och interna beställare
 • Kontaktperson för olika system inom inköp och fordonsverksamheten
 • Analys av avvikelser och förslag till åtgärdsplaner
 • Uppdatera leveransplaner och fordonsstatistik
 • Uppdatera fordonsrelaterade databaser och säkra vissa kontrollfunktioner
 • KPI rapportering
 • Hantera reklamationsärenden
 • Pris- och leveransbevakning av visst materiel från leverantörer


Profil

Akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Har ett par års arbetslivserfarenhet som materiel styrare, operativ inköpare, controller. Gärna ett års erfarenhet av inköpsarbete. Rollen förutsätter ett stort digitalt intresse. God datavana, hög kompetens inom MS Excel och andra analysverktyg värderas högt. Personliga egenskaper är främst; numerisk analytisk, initiativrik, självgående och med en önskan av att arbeta serviceinriktat på ett personligt plan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att sammanställa och presentera rapporter på ett logiskt och pedagogiskt sätt, så att din analys kan förstås av andra.  


Ansökan och frågor

Sista ansökningsdag är 7 juni. Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Inköpschef Pontus Axelsson, +46 70 286 47 70.


Välkommen med din ansökan !


Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


................................................................................................................................................................

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är teleoperatörer, elnätsägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar. Vi arbetar nära våra kunder genom en stark lokal närvaro och effektiva centrala funktioner. Det är Eltels 7 400 medarbetare, varav de flesta är engagerade i koncernens 300 kompetenta och specialiserade team, som är grunden till företagets framgångsrika verksamhet. Deras engagemang, erfarenhet och gedigna kunskaper är Eltels största tillgång – och en garanti för att skapa värde för våra för kunder och ägare. Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet – om du vill lära dig mer om oss, gå in på vår hemsidawww.eltelnetworks.se

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 200. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.