Portföljförvaltare till Skandia

Stockholm
Ansök senast 2019-06-12

Skandia är en av Sveriges största kapitalförvaltare och förvaltar drygt 400 miljarder kronor åt våra 2 miljoner kunder via Skandias livportfölj och olika fonder. Vi söker nu dig som vill ta dig an utmaningen att axla en ny roll hos oss där du kommer vara verksam över hela marknaden och ansvara för att all vår förvaltning fungerar. Om du har ett brinnande intresse för att arbeta med företagsobligationer och kreditanalys samt har förmågan att lyfta blicken och skapa mervärde för organisationen, då kanske du är vår nya Portföljförvaltare! 

Din roll

I din roll som Portföljförvaltare är din huvudsakliga uppgift att förvalta företagsobligationer inom Investment Grade segmentet. Du kommer att ingå i teamet som förvaltar Skandias ränteplaceringar och även jobba nära Kreditteamet med fokus på High Yield segmentet.

Arbetet innebär ansvar för analys och beslut kring investeringar i företagsobligationer men det kommer även att omfatta förvaltningsansvar i de övriga segmenten inom räntemarknaden. Stor tonvikt kommer att läggas på att utveckla allokering mellan olika segment och bedömning av var på marknaden det råder bäst förutsättningar. Vi strävar efter att fortsätta att bygga upp vår kapacitet på svensk kapitalmarknad med kvantitativ och kvalitativ analys av bolags resultat- och balansräkning för kreditbedömning.

Tjänsten är belägen på vårt fina kontor med en härlig atmosfär på Lindhagensgatan i Stockholm och du kommer att rapportera till Chief Investment Officer.

Din profil

Du har erfarenhet av portföljförvaltning och förvaltning av företagsobligationer. Du har flerårig erfarenhet av finansiella marknader, värdering av finansiella instrument samt bedömning av risker i dessa. Du har jobbat med kreditanalys och är väl bevandrad i redovisning och företagsvärdering. Troligtvis har du idag ett etablerat kontaktnät inom den finansiella sektorn.

Du har ett stort intresse för makroekonomi, omvärldsanalys och samhällsfrågor i allmänhet, och ekonomiska frågor i synnerhet. Du är en person som ofta tänker i nya banor och kan betrakta problem ur olika synvinklar. Du är proaktiv och söker ständigt nya affärs- och marknadsmöjligheter.

Vidare är du som person mycket strukturerad, prioriterar snabbt och arbetar proaktivt. Du är en person som inger förtroende, med hög integritet och som har en god förmåga att kommunicera med medarbetare på olika positioner i företaget samt externa parter.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag då urval sker löpande, dock senast den 12:e juni 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Emelie Sandsten på tel. 070-760 36 96.

Välkommen med din ansökan!

Om Skandia Investment Management

Skandia Investment Management (SIM) är ett dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia som förvaltar och administrerar betydande delar av Skandia Livs placeringstillgångar. SIM hanterar även förvaltningen av 15 fonder på uppdrag av Skandia Fonder. Bolaget har idag 45 anställda och cirka 370 miljarder kronor under förvaltning. Läs mer på www.skandia.se

Kontaktperson

Emelie Sandsten

emelie.sandsten@weselect.com

0707 - 60 36 96