Senior BackOffice-medarbetare till Securities Operations, Skandia Investment Management

Stockholm
Ansök senast 2019-06-06

Har du erfarenhet från finansvärlden och en utbildning inom ekonomi? Vill du jobba i en sammansvetsad grupp där du får vara med och utveckla vår verksamhet framåt? Just nu söker vi dig som brinner för finansadministration och som har drivet samt kraften att vilja förändra!

Om rollen

Operations ansvarar för värdepappersadministrationen inom Skandia Investment Management (SIM). Värdepappersadministrationen omfattar traditionella tillgångsslag såsom svenska och utländska aktier och obligationer, men även andra typer av derivat, FX, repor, swappar samt fonder.

I rollen som Senior BackOffice medarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå i att bidra kring uppgifter inom operations så som transaktionsmatchning, avstämningar, säkerhetshantering, betalningar, redovisning samt bokslut. Rollen innefattar avstämningar kring kassakonton, värdepapper samt hantering av corporate actions i samråd med förvaltare.

I tillägg ingår att initiera och driva förbättringsarbete både internt men även mot andra grupper eller intressenter, exempelvis depåbanker, i strävan att förbättra leveranser till övriga kontaktytor. Utöver det dagliga arbetet inom operations tillkommer även uppgifter så som myndighetsrapportering och kostnadsuppföljning. Vi strävar efter att rotera mellan olika arbetsuppgifter inom gruppen för att öka kompetensen, variera det dagliga arbetet och möjliggöra backup inom olika områden.

Om avdelningen

Idag består gruppen av åtta personer med bred kompetens och lång erfarenhet inom vårt verksamhetsområde. Gruppen har omfattande kontakter med diverse banker och motparter, både svenska och internationella. En stor del av arbetet utförs i portföljförvaltningssystemet SimCorp Dimension.

Historiskt har mycket av arbetet på SIM handlat om att implementera nya förvaltnings-mandat, regelverk och stora systemförändringar. Framöver vill vi fokusera på att vidareutveckla våra interna processer och rutiner med hjälp av systemstöd, systemutveckling eller nytänkande för att möjliggöra en vidare tillväxt av vår totala verksamhet.

Om dig

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och som har ett stort intresse för bank-och finanssektorn. För att lyckas i rollen besitter du erfarenhet av att leda mindre förändringsprojekt eller uppföljning av externa motparter och du har ett engagemang att utveckla processer och leda förändringsarbete. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter från kapitalförvaltning eller motsvarande. Ett krav för tjänsten är erfarenhet av SimCorp Dimension och goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.

Som person är du självgående, strukturerad och målfokuserad. Vidare är du i alla lägen, mot såväl kollegor som kunder, hjälpsam med en strävan efter att alltid försöka hitta de bästa lösningarna. Du är engagerad i ditt arbete och bidrar med positiv laganda i ditt team i kombination med att du tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Viktigast av allt är att du tycker det är kul när det händer saker och har viljan att förändra, utveckla och bidra till nya arbetssätt tillsammans med dina kollegor!

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag då urval sker löpande, dock senast den 6:e juni 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Emelie Sandsten på tel. 070-760 36 96.

Välkommen med din ansökan!

Skandia Investment Management (SIM) är ett dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia som förvaltar och administrerar betydande delar av Skandia Livs placeringstillgångar. SIM hanterar även förvaltningen av 15 fonder på uppdrag av Skandia Fonder. Bolaget har idag 45 anställda och cirka 370 miljarder kronor under förvaltning.

Kontaktperson

Emelie Sandsten

emelie.sandsten@weselect.com

0707 - 60 36 96