Senior Category Manager till Office Depot

Stockholm
Ansök senast 2019-06-09

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med vårt unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är vi kontorets One Stop Shop vilket ger våra kunder ett enklare kontorsliv. Nu välkomnar vi en Senior Category Manager som är redo för nästa steg i sin karriär. Har du gedigna kunskaper inom avtalsförhandling och har arbetat med stora volymer och leverantörer? Då kan du vara vår nästa stjärna!

Din Roll

Som Senior Category Manager är du kommersiellt ansvarig för din kategori med ett affärs- och lönsamhetsansvar. Du tar ägarskap för hela affären och säkerställer ett optimalt lönsamt sortiment. I din roll ingår att genom förhandling med utvalda leverantörer säkerställa bästa möjliga inköpsvillkor.

Vidare kommer du att arbeta en hel del med sourcing, planera och genomföra kund-, trend och prisanalyser för att vidareutveckla sortimentet. Du ansvarar dels för att hitta nya leverantörer och möjligheter till lönsamhet, du sätter strategi för avtalen och ansvarar sedan för att överenskomna aktiviteter genomförs. Vidare utvecklar du processer och verktyg för effektiv implementering av nya avtal och erbjudanden. För att trivas i denna tjänst bör man ha en god förhandlingsvana och är en expert på att hantera leverantörsmöten.

Du är placerad på vårt moderna kontor i Solna och rapporterar till Inköpschef.

Din profil

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning samt en gedigen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från detalj- eller dagligvaruhandeln. Det är meriterande om du har erfarenhet från ett internationellt bolag. Vi letar efter en Senior Category Manager med djupare förhandlingsvana som har en naturlig fallenhet för försäljning. Rollen innebär ett nära samarbete med våra leverantörer, därför ser vi att du har god erfarenhet av inköp. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen ser vi du har stort eget driv, stark affärsmässighet och en god kommunikativ förmåga med fallenhet för att bygga goda och professionella relationer. Du är en naturlig säljare och är mycket bekväm i förhandlingar. Du arbetar självständigt, tar stort eget ansvar och har ett genuint intresse för produkt- och sortimentsutveckling, långsiktiga affärer och strategiskt förbättringsarbete. 

Vi erbjuder

Du erbjuds en plats i en flexibel och prestigelös organisation, som präglas av stark teamkänsla och högt engagemang – där din kompetens kommer att göra skillnad. Vi lever och lär att vår personliga service till kunden är det mervärde som gör oss till det självklara valet av leverantör och samarbetspartner, vi gör ditt kontorsliv enklare.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 9 juni 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Du kan även enkelt ansöka med din LinkedIn profil som CV. Vid frågor, kontakta ansvarig rekryterare Julia Winberg, 073 527 09 05

Välkommen med din ansökan!

Office Depot är en av världens största leverantörer av kontorsvaror. Med det unika helhetserbjudande av kontorsvaror och tjänster är Office Depot kontorets One Stop Shop vilket ger kunderna ett enklare kontorsliv. Office Depot erbjuder inte bara alla tänkbara förbrukningsvaror till kontoret, utan även möbler, profilprodukter, utskriftslösningar, kaffemaskiner och mycket mer. Oavsett om det är ett litet lokalt eller stort multinationellt företag kan Office Depot erbjuda anpassade och skräddarsydda lösningar avseende allt från sortiment, beställningar och leverans. Företaget omsätter drygt 1 miljard sek och har ca 300 medarbetare. Mer information om Office Depot finns på www.officedepot.se.

Kontaktperson

Julia Winberg

julia.winberg@weselect.com

0735270905