Business Analyst till SBAB

Stockholm
Ansök senast 2019-05-19

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo.

Vi behöver nu en Business analyst som vill vara med och erbjuda Sveriges bästa bolån. Som Business analyst jobbar du i ett autonomt team i nära samarbete med övriga roller i teamet, som t ex Produktägare, UX och Utvecklare. Förändringar är en del av vår vardag och vi älskar att göra bra saker för våra kunder och interna användare och stakeholders. Vi är mitt uppe i ett stort bassystembyte som lägger grunden för vårt framtida SBAB.

Placering är antingen i vårt kontor i Solna Business Park eller på vårt kontor i Karlstad. Gruppen Business Analysts består av specialister på utredningar, krav, test och produktkompetens. Teamet består idag av cirka 15 personer.

Din roll

Vi söker en business analyst för att öka vår leveransförmåga. Vi har många initiativ igång just nu och behöver bra personer som kan bidra i autonoma team. Du kommer att ha din primära hemvist i ett autonomt team och där jobba med utredningar, krav, test och bistå teamet med dina specialistkunskaper inom antingen kravområdet och/eller som specialist inom bank. Målet med att anställa just dig är att öka leveransförmågan i det team du kommer att tillhöra. Du bör ha ett pragmatiskt sätt att tänka och ha en social förmåga, då mycket av arbetet görs tillsammans i teamet. Då vissa team har engelska som standardspråk är förmågan att uttrycka sig väl på engelska, i såväl tal som skrift, en förutsättning. Resor ingår i arbetet.

Din profil

Som business analyst så har du antingen gedigen erfarenhet inom krav och test, eller så har du god erfarenhet av hur bankprodukter fungerar. Du drivs av en vilja att förändra och förbättra, oavsett om det handlar om kunden eller om användare av interna system. Du har en god analytisk förmåga och en förmåga att förstå både kundnära och tekniknära aspekter. Du arbetar bäst med mycket frihet under ansvar. Du jobbar nära produktägaren för teamet. 

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Din ansökan  

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 19e maj. Urvalet sker löpande.  

Har du frågor om tjänsten kontakta Maria Sjöman, 0727 47 42 42.  I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Antalet kunder uppgår till cirka 400 000 och vi är cirka 600 medarbetare. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex. Enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser 2018 bland större företag

Kontaktperson

Maria Sjöman

maria.sjoman@weselect.com

0727 - 47 42 42