Risk- och Säkerhetsansvarig till ICA i Västerås

Västerås
Ansök senast 2019-04-28

ICA söker en Risk och Säkerhetsansvarig till deras verksamhet i Västerås.

ICA gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter.

ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

Risk och Säkerhet ICA Sveriges huvuduppgifter är att stödja lager, kontor och butik i säkerhetsrelaterade frågor och säkerställa att rätt säkerhetsnivå upprätthålls i ICA Sveriges verksamhet, att detta arbete bedrivs systematiskt och försöker förhindra att oönskade händelser uppstår. Vi söker nu en Risk och Säkerhetsansvarig till den funktion som riktar sig till verksamheten i Västerås. 

Din roll

I din roll som risk- och säkerhetsansvarig arbetar du med att stödja såväl logistik som kontoret på en taktisk nivå men även i de dagliga utmaningar som kan dyka upp inom området. Du ansvarar för att utveckla och driva olika områden för att stärka logistiks säkerhetsarbete inom allt från säkerhetsteknik, utbildning till samverkan med polis och andra myndigheters säkerhetsorganisationer. Vi stöttar också om verksamheten utsätts för olika brott eller övriga incidenter. I dina arbetsuppgifter ingår exempelvis krishantering, utredning, utbildning, riskanalyser, rådgivning samt avlastande samtal. Vidare arbetar du även med ’mjuk säkerhet’ där bland annat personrelationer och individärenden ingår.

Resor kommer att förekomma i tjänsten och din placeringsort kommer att vara Västerås. 

Din profil

Vi tror att du tidigare arbetat med utredningar eller att du har erfarenhet från säkerhetsarbete inom retail eller lager. Kanske har du till och med arbetat med stora event eller så har du erfarenhet inom logistik? Vi tror också att du är bred till din kunskap och att du tidigare inte enbart arbetat operativt. Är du en diplomerad säkerhetschef är det absolut en fördel, men vi tror också att du kan ha arbetat i liknande uppgifter även om du saknar utbildningen. Slutligen ser vi också att du har vana inom områdena SSA, SBA samt erfarenhet inom tekniska säkerhetssystem så som kamera och larm.

Då rollen är bred ser vi det som viktigt att du som person är prestigelös och flexibel samt har förmåga att värna om personalens integritet. Vi ser gärna att du är självgående och proaktiv då vardagen inte alltid går att planera, där det även är viktigt att du har en förmåga att prioritera. Som person är du noggrann, strukturerad samtidigt som du kan argumentera för din sak och förklara saker på ett tydligt sätt. Sannolikt är du även en person som är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende.

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag dock senast den 28 april 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Oscar Stierncreutz, tel. 072 224 8530.

Om oss

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Kontaktperson

Oscar Stierncreutz

oscar.stierncreutz@weselect.com

0722248530