HR-ansvarig till Härnösands stift

Härnösand
Ansök senast 2021-04-25

Är du HR-chef, HR-partner eller motsvarande och letar efter en ny utmaning? Nu finns ett unikt tillfälle att söka tjänsten som HR-ansvarig hos Härnösands stift. Vi erbjuder en stimulerande nyckelroll med stort eget ansvar. Är du en erfaren och trygg HR-person som vill arbeta i en organisation som arbetar för att varje människa ska få leva ett hållbart och värdigt liv? Då kanske du är den vi söker.

”För mig är det viktigt att den arbetsplats som jag jobbar på har en uppgift att fylla som gör skillnad. Här har jag förmånen att jobba med allt från kommunikatörer till präster, utredare, jägmästare, vaktmästare och miljöteolog. Jag har fått syn hur viktigt arbete som vi alla är med och bidrar till på olika sätt. ” Jeanette Wedin, enhetschef för Stöd och service, och chef för den här rollen.

Som HR-ansvarig har du det operativa och strategiska ansvaret för hela HR-området inom kansliet. Vi är ca 50 medarbetare inom en rad olika yrkesgrupper, varav fyra enhetschefer. Verksamheten leds av stiftsdirektor, som i sin tur arbetar nära biskopen. Vi är inne i ett viktigt förändringsarbete kring vår arbetsmiljö, hur vi jobbar tillsammans utifrån nya förutsättningar och förhållningssätt.

Viktiga arbetsuppgifter för HR-ansvarig är att:

  • Arbeta operativt och strategiskt med hela HR-området; från kompetensförsörjning till rehab, förhandlingar, arbetsmiljö, rekrytering, hälsofrämjande åtgärder, kompetensutveckling och arbetsrätt
  • Stötta verksamhetens chefer i alla förekommande personalfrågor
  • Fortsätta utveckla och driva värdegrundsarbete samt det goda ledar- och medarbetarskapet tillsammans med verksamheten
  • Delta i implementation av nya system och verktyg som stöttar en digitalisering av arbetsplatsen

Du kommer att ha stora möjligheter att påverka din roll och dina fokusområden framåt. Dina erfarenheter kommer att bidra till att forma rollen och därmed stötta verksamheten på bästa sätt. Du har inget personalansvar, men det finns medarbetare i verksamheten som du samarbetar med på olika sätt specifikt inom HR-området, bland annat en administratör. Lönen hanteras av vår interna servicebyrå. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vem är du?

Här söker vi dig som har erfarenhet från en bred HR-roll. Kanske har du varit en del av ett HR-team och vill nu ha ett helt eget ansvar, alternativt att du redan har ett eget ansvar och vill söka dig till en helt ny typ av verksamhet? 

Lite mer om din bakgrund: 

  • Eftergymnasial (gärna akademisk) utbildning, främst inom HR-området.
  • Vana att arbeta både operativt såväl som strategiskt/planerande inom HR-området
  • Erfarenhet av och kunskap i arbetsrätt och arbetsmiljö, inklusive samverkan och fackliga förhandlingar
  • Erfarenhet av att arbeta med chefsstöd och ledarutveckling
  • Erfarenhet av att ha deltagit i eller ansvarat för att leda förändringsarbete

Som person är du förtroendeingivande, lyhörd och kommunikativ, och du uppskattar att vara del av en verksamhet där samarbete och samverkan värderas högt. Att arbeta med kontinuerlig utveckling snarare än att ta ”de stora kliven” ser du som naturligt, och du har alltid en långsiktighet i det du gör. Du har en analytisk sida som gör att du uppskattar att både få lära nytt såväl som att ta dig an komplexa frågeställningar och situationer. Du sympatiserar givetvis med Svenska kyrkans värderingar och uppskattar att få arbeta i en miljö där samhällsinsatsen är tydlig. För tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan.

Härnösands stift erbjuder

En trivsam miljö i fräscha lokaler i centrala Härnösand, stimulerande arbetsuppgifter och flexibla arbetstider. Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar olika slags kompetensutveckling. Som anställd inom Svenska kyrkan får du tjänstepension, arbetstidsförkortning, mer semester med åldern - som lägst 27 dagar, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Intresserad?

Sök jobbet så snart som möjligt, men senast den 25 april 2021. För att söka behöver du endast fylla i några frågor samt bifoga din LinkedIn-profil alternativt CV. Vi önskar intepersonligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat och i processen ingår arbetspsykologiska tester, intervjuer och referenstagning. Vi påbörjar urvalet efter den 25 april och processen beräknas vara klar i slutet av maj.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Härnösands stifts samarbetspartner i den här rekryteringen, HOME of Recruitment – Anki Stafwerfeldt, anki@homeofr.se eller 0733-887007, alternativt:

Jeanette Wedin, Enhetschef stöd och service 0611-254 09

Vision, Maria Eddebo Persson, 0611-254 50

Akademikerföreningen vid Härnösands stift, Marie-Louise Olsson-Rautalinko, 0611-254 25

Varmt välkommen med din ansökan!