Marknadsområdeschef Arenastaden till Fabege

Stockholm
Ansök senast 2021-04-18

Fabege äger cirka var tionde kvadratmeter kontorsyta i Stockholm och är därmed en av Stockholmsrådets största kommersiella fastighetsägare. Vår ambition är att kombinera affärsmässighet, service och hög teknisk kompetens och därigenom bygga goda långsiktiga kundrelationer. Sådana relationer skapas framförallt i hyresgästernas vardagliga kontakter med Fabeges representanter. Därför lägger vi stor vikt vid att alla medarbetare ska känna att de är med och skapar vårt kunderbjudande och har en stark roll i relation till kunden. 

Arenastaden är en fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell och inte minst en väl utbyggd kollektivtrafik. Vi söker nu en Marknadsområdeschef till vårt marknadsområde Arenastaden. Är du en naturlig relationsskapare och en person som älskar affärer att bygga starka kundrelationer? Då är vi övertygade om att du kommer att trivas bra hos oss.

Din roll 

Som Marknadsområdeschef på Fabege har du ett övergripande resultatansvar för området, sammanhållet kundansvar samt personalansvar för tre Fastighetschefer, en Områdesförvaltare och en Förvaltningsassistent. Att bygga en nära och god relation till våra kunder är en av dina främsta uppgifter och det görs både via löpande, planerade och spontana hyresgästmöten där du ansvarar för att svara på, delegera och följa upp frågor och önskemål från våra kunder. Utöver externa kontakter har du även ett nära internt samarbete, där du på bästa sätt samarbetar och kommunicerar med drift, uthyrning, stadsutveckling, projekt, ekonomi och kommunikation. Helheten gör skillnaden och är avgörande för att vi ska kunna erbjuda attraktiva kontorsmiljöer och långsiktiga kundrelationer.

Marknadsområdeschefens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Helhetsansvar för ekonomi, hyresgäster och fastigheter inom hela marknadsområdet.
  • Totalt resultatansvar för hela marknadsområdet
  • Personalansvar för delar av personal på Marknadsområdet samt övergripande ansvar och samordning för all personal som arbetar på Marknadsområdet
  • Budget och prognosarbete
  • Initiera och driva utveckling av marknadsområdet. Både genom eget arbete och i samarbete med Fabeges övriga avdelningar, såsom uthyrning, projekt, teknik, ekonomi och kommunikation. I detta arbete är Marknadsområdeschefen den som är sammankallande och som är ytterst ansvarig
  • Att medverka vid uthyrning och marknadsföringsarbete
  • Att ansvara för och driva omförhandlingsarbetet inom marknadsområdet
  • Övergripande ansvar för marknadsområdet och att skapa och utveckla långsiktiga relationer med våra hyresgäster
  • Ansvara för att svara på, delegera och följa upp frågor från våra hyresgäster

Du välkomnas till vår Förvaltningsorganisation och rapporterar till Chef Förvaltning.

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av en liknande roll. Tyngdpunkten bör ligga på kommersiella lokaler samt vana av att förstå helheten i ett område. Du bör ha erfarenhet av fastighetsförvaltning med tydlig affärsmässig koppling mellan kundbehov och fastighetsförvaltning.

Du har goda kunskaper i fastighetsekonomi, fastighetsvärdering och hyresjuridik samt en god förståelse för fastighetsteknik, projektutveckling och vet vikten av goda kundrelationer. Du är en van förhandlare som kan hantera olika typer av hyresgäster och växlar lätt mellan olika typer av förhandlingar.

Som person är du positiv, inspirerande och med ett starkt driv och affärssinne. Du är en van ledare och coach samt har en stark personlighet och gör avtryck på din omgivning. Du är en naturlig relationsskapare och trivs i en roll med många kontaktytor och pågående kunddialoger, där din lyhörda, kommunikativa och lösningsorienterade inställning kommer till sin fulla rätt. Vidare ser vi att du är strukturerad och ordningsam med förmågan att se till både detalj som helhet. 

Din ansökan

Låter det här som en tjänst för dig? Ansök redan idag, dock senast den 18 april 2021. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta HR Partner Hanna Westergren 08-555 148 11 eller Chef Förvaltning Charlotta Liljefors Rosell 08-555 148 05.

Välkommen med din ansökan! 

Med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklar Fabege attraktiva platser i Stockholmsområdet. Vi är en närvarande partner som, med människan i centrum, nytänkande, ansvarsfullt och flexibelt, skapar förutsättningar för företag, platser och vår stad att utvecklas. Vårt perspektiv och ägande är långsiktigt. Vi vet att när vi skapar hållbart, skapar vi också värde. Fabegeaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap-segmentet. För mer information, vänligen besök oss på www.fabege.se.