Trainee på Rikshem

Helsingborg
Ansök senast 2021-05-02

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag och vår affärsidé är att långsiktigt och hållbart äga, utveckla och förvalta våra bostäder och samhällsfastigheter. Vi befinner oss i en spännande period och har många projekt och satsningar som pågår utöver den dagliga verksamheten, bl.a. inom kundnöjdhet, digitalisering, energismarta fastigheter och givetvis hållbarhet.

Rikshems tionde traineeprogram riktar sig till dig som har ett stort intresse för fastighetsbranschen och vill vara med på resan att göra skillnad i utvecklingen av en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

Vad innebär traineeprogrammet?

Som trainee på Rikshem får du under ett års tid en unik insyn i att leda och utveckla Rikshem. Arbetsuppgifterna är mångskiftande och innebär att du får arbeta i hela vår verksamhet; inom förvaltning, projekt, transaktion, fastighetsutveckling och driva projekt med koppling till hållbarhet och lönsamhet.

Inom traineeprogrammet handleds du av en mentor och flera av Rikshems engagerande ledare. Det finns en grundstruktur för praktikperioder samtidigt som du också förväntas vara drivande i din egen utveckling. Under året kommer du utöver att arbeta med det dagliga inom respektive område få driva egna verksamhetsutvecklingsprojekt och analyser.

Vi ser gärna att du under traineeprogrammet har utgångspunkt på något av våra kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Helsingborg eller Malmö. Eftersom Rikshem är ett geografiskt utspritt bolag med ortskontor från Malmö till Luleå hoppas vi att du kommer få chans att besöka och arbeta på några av dessa, vilket leder till stor insyn i vårt fastighetsbestånd och förståelse för hela vår verksamhet.

Om vi på Rikshem trivs med dig och du trivs med oss finns goda möjligheter till en vidare tjänst inom vår förvaltningsorganisation efter traineeprogrammets slut.

Vem är vår nästa trainee?

I år letar vi efter tre traineer som efter traineeprogrammet vill jobba inom fastighetsförvaltning. För att bli trainee hos oss behöver du ha ett stort intresse för fastigheter och attraheras av Rikshems värdegrund och vision att göra skillnad för det goda samhället. I jobbsammanhang är du självgående, har höga ambitioner och en god analytisk förmåga. Som person är du drivande och ansvarstagande, prestigelös, nyfiken på nya och varierande utmaningar och har en mycket god social förmåga.

I vårt urval tittar vi efter kandidater med en meriterande akademisk bakgrund som är relevant för att arbeta med fastighetsförvaltning. En meriterande akademisk bakgrund kan vara exempelvis civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri, väg och vatten eller civilekonom med fördjupning inom fastighetsområdet. Utöver detta tittar vi efter ett högt engagemang i åtaganden, i såväl utbildning som andra meriter. När du söker dig till traineeprogrammet bör du ha arbetat maximalt ett år efter avslutad examen.

Rikshem arbetar för att vara en inkluderande organisation och söker därför dig som kan bidra med nya perspektiv, värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra. Mer information om programmet finns på rikshem.se/trainee

Varför jobba på Rikshem?

På Rikshem arbetar vi utifrån våra värdeord DNA - Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas för dig som har drivkraft och engagemang. Vi är en trygg arbetsgivare där vår avkastning går till våra ägare Fjärde AP-fonden och AMF Pensionsförsäkring AB. Vi är väldigt stolta över att vår lönsamhet skapar god avkastning för Sveriges pensionärer. Därutöver erbjuder vi dig som anställd en flexibel och spännande arbetsplats med konkurrenskraftiga förmåner, såsom kompetensutveckling, tjänstepension, friskvårdsbidrag, hälsoaktiviteter samt årliga (festliga) konferenser.

Låter det här som en roll för dig?

Ansök senast den 2 maj 2021. I din ansökan ber vi dig inkludera CV, personligt brev samt betygsutdrag (rekommenderat format PDF). Urval sker löpande och intervjuer kan göras innan sista ansökningsdag. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med inom rekrytering och annonsering och undanber oss därför sådana förfrågningar.

Kontakta Hanna Stephens, HR-Partner, på hanna.stephens@rikshem.se vid frågor om traineeprogrammet eller om du är intresserad av att komma i kontakt med en av våra nuvarande traineer.


Vi ser fram emot din ansökan!