Projektledare till SBC

Stockholm
Ansök senast 2021-04-19

Var med och skapa en helhetsupplevelse för våra kunder! På SBC har vi samlad expertis inom allt från det dagliga underhållet till utvecklingen av fastigheter. Här får du möjlighet att, på djupet, lära dig allt om vad fastighetsbranschen handlar om, bli del av ett trevligt gäng som tillsammans erbjuder ett tryggt boende och livskvalitet för bostadsrättsmedlemmar.

Vad du kommer att få ansvara för

Hos oss kommer du ingå i en grupp som består av nio projektledare med olika spetskompetens. Våra projektledningsuppdrag omfattar alla typer av underhåll, ombyggnader och investeringar i bostadsrättsföreningars fastigheter. Som projektledare kommer du på uppdrag av bostadsrättsföreningar upphandla och projektleda ombyggnationer, renoveringar och investeringar för kunds räkning. Du har ett proaktivt ansvar att initiera och utveckla ombyggnadsprojekt med ett kostnadseffektivt perspektiv. Du kommer bistå kunden med att ta fram beslutsunderlag genom förstudier, förfrågningsunderlag, upphandla entreprenader samt projektleda genomförandet och delta vid besiktningar. Som projektledare och ombud för beställaren kan du också anlitas för att utföra tekniska undersökningar samt bistå våra fastighetsjurister som sakkunnig.

  • Planering och uppstart av leverans
  • Anbudsförfrågan
  • Start/byggmöten och kontroller
  • Slutbesiktning och slutanmälan till BN
  • Kvalitetssäkring av projektet

Vad du kommer att bidra med

Du är social och bra på att bygga relationer samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt och kan planera dina arbetsdagar för att kunna utföra arbetet på bästa sätt. Din positiva inställning och din nyfikenhet gör att du har lätt för att lära nytt och är villig att ge det där lilla extra. Du är bra på att se helheten och har förmågan att bedöma kundernas behov. Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom ett byggtekniskt område och/eller erfarenhet från liknande arbete. Relevant arbetslivserfarenhet kan t.ex. vara byggprojektledning (gärna från beställarledet), praktisk byggerfarenhet, entreprenadingenjör, byggledare, plats- eller arbetschef, eller fastighetsförvaltning. Erfarenhet från stambytesprojekt samt större ombyggnader och vana att navigera både bland ABK09 och ABT06 kommer vara utslagsgivande. Meriterande är om du har god kännedom om entreprenadjuridik och byggprocessen.

Som projektledare hos oss driver du flera projekt parallellt vilket ställer krav på god prioriteringsförmåga och förståelse för vikten av struktur. För att lyckas i rollen ser vi att du är mål- och resultatinriktad och tycker om att arbeta i högt tempo.

För att trivas som projektledare hos oss är du utåtriktad med stor förståelse av att vårda kundrelationer på ett affärsmässigt sätt. Du kommer att ha mycket kontakter och kommunikation med vår kund, de boende som utgör BRF:en. Därför är det väsentligt att du gillar att ha att göra med människor. Kommunikation är en viktig del av din roll så du behöver också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB är landets största oberoende företag av förvaltningstjänster för bostadsrätter. SBC grundades 1921 och är idag en helhetsleverantör som erbjuder expertis för bostadsrättsföreningen: ekonomisk och teknisk förvaltning, energirådgivning, projektledning av ombyggnation och renoveringar samt juridisk rådgivning. Bolaget tillhandahåller kundportalen Vår Brf samt utbildningar som t.ex. Styrelsecertifiering, tar varje år fram Sveriges Bostadsrättsrapport och är en aktiv röst i media. SBC har kontor på fem orter i landet med ca 320 anställda. Bolaget omsatte år 2020, 478 mkr i koncernen.