Bolagsjurist till Menigo

Stockholm
Ansök senast 2021-05-14

Vi på Menigo tror att den goda måltiden har kraften att bygga broar mellan människor och skapa hälsa och tillväxt i samhället. Nu söker vi en Bolagsjurist som vill vara en del av koncernen och utveckla det juridiska inom bolag. Vi bygger för framtiden - och du kan bli en del av den!

Rollen

I rollen som Bolagsjurist inom Menigo har du som uppdrag att möjliggöra hållbar och lönsam tillväxt genom proaktiv och affärsinriktad juridisk expertis och rådgivning. Rollen är ny på Menigo så en stor del kommer till en början innebära att utveckla och implementera processer för juridisk rådgivning inom koncernen. Rollen erbjuds stora interna och externa kontaktytor och rapporterar till moderbolaget Sysco Foodservice Internationals legala funktion där man är länken mellan Sysco och Menigo i juridiska frågor. Det dagliga arbetet kommer att vara fokuserat på den svenska verksamheten och nära Menigo koncernens ledning och med en streckad rapportering till Menigos CFO.

Du kommer till en snabbrörlig miljö där möjligheten ges att få arbeta tillsammans med ledning, Sälj- och Inköpsorganisation. Du kommer att få driva och ansvara över att utveckla och implementera processer och arbetssätt för att exempelvis stötta vid förhandlingar och tvister gällande Menigos avtalshantering och för samtliga legala ärenden inom bolaget (förutom arbetsrätt). 

Huvudsakliga ansvarsområden 

 • Utveckla och implementera processer för juridisk rådgivning
 • Utarbeta, uppdatera och ansvara för styrande dokument, bolagsstyrning och företagsgemensamma policys
 • Upprätthålla en uppdaterad registrering av Menigo-varumärken 
 • Ansvara för dataskydd och det pågående genomförandet av GDPR i Menigo, i nära samarbete med den europeiska dataskyddschefen, European Data Protection Manager 
 • Verka som riskhanterare där du bedömer och utvärderar affärs- och operativa risker
 • Säkerställa tillräckligt försäkringsskydd, i samband med Risk-& försäkrings Manager inom Sysco 
 • Juridiskt ansvarig vid rättsliga tvister 
 • Juridiskt ansvarig i samband med all M & A-verksamhet i Sverige. 
 • Ansvara för att tillsammans med CFO säkra en optimal juridik inom Menigo och Menigos dotterbolag

Vem är du 

Vi ser att du är en stark lagspelare med en ”can do-attityd” som har lätt att skapa goda relationer till kund och kollegor oavsett nivå. Det faller dig naturligt att skapa kontaktnätverk omkring dig och du kan använda humor på ett passande sätt för att förstärka relationerna med andra. Vi ser att du är prestigelös och ansvarstagande, att driva saker på eget initiativ är något du är van vid sedan tidigare. Du är bekväm och skicklig på att uttrycka dina argument och kommunicera information och kärnan i ett budskap. En stark egenskap är ditt kommersiella driv och kundfokus där du vill göra allt för att skapa de bästa förutsättningarna och samarbete med kunden. Att arbeta på Menigo skapar möjlighet att få arbeta i en internationell och utmanande miljö. Vi ser därför att du talar och skriver engelska och svenska flytande på ett övertygande, klart och okomplicerat sätt.

Erfarenhet

 • Svensk juristkandidatexamen
 • Minst 4 års erfarenhet av relevant och kvalificerat affärsjuridiskt arbete som bolagsjurist 
 • Erfarenhet inom aktiebolagsrätt 
 • En dokumenterad erfarenhet som förhandlare och god teknisk/juridisk kunskap och erfarenhet av affärsavtal och företagsrätt, M&A, företagssekretariatsfrågor, varumärken, rättstvister och fastighetsrätt
 • God kunskap och erfarenhet av kommersiell avtalsrätt, offerthantering och bolagsrätt, M&A, varumärken, tvistelösning och fastighetsrätt
 • Erfarenhet av offentlig upphandling

Om Menigo

Menigo levererar mat, utrustning och dryck till din verksamhet. Vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök. Våra säljare, produktspecialister och köksmästare hjälper dig med det mesta för att din kundupplevelse hos oss ska bli så bra som möjligt.

Menigo erbjuder dessutom en mängd olika digitala tjänster! Vi hjälper dig med allt ifrån menyplanering och att handla varor online, till digital inventering och leveransuppdateringar direkt i mobilen. Vi arbetar ständigt för att förbättra våra digitala verktyg - allt för att förenkla din vardag.