BUSINESS IT MANAGER TILL SÖDERBERG & PARTNERS

Stockholm
Ansök senast 2021-04-30

Söderberg och Partners är en av Sveriges ledande och snabbast växande aktörer inom finansiell rådgivning. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Digitalisering och IT är viktigt för oss för att kunna realisera våra idéer och planer.

Vi söker nu dig som vill hjälpa oss att optimera våra IT-leveranser, samordna våra processer och bli en del av vårt inspirerande gäng! Är du van vid att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT, i en beställarroll och gärna inom finansbranschen, så hoppas vi att du hör av dig!

DIN ROLL

Din roll som Business IT Manager är en central nyckelposition inom Söderberg & Partners koncernens största affärsområde Pension. I rollen ansvarar du för att samordna och driva hela affärsområdets kravställning mot våra IT-leverantörer, att utvecklingen stödjer affärsstrategin och du agerar som en länk i strategiska och taktiska frågor mellan affärsområdet och IT. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt med många kontaktytor i organisationen.

Som Business IT Manager rapporterar du till VD. Du har som övergripande ansvar att säkerställa att våra processer samverkar på bästa sätt, dels med varandra men också med vår systemflora och att företaget får ut många IT-leveranser med hög kvalitet till vår affärsverksamhet. Du arbetar med styrning av IT-leveransen, agerar beställare av IT-tjänster och verkar för att säkerställa gott samarbete mellan affärsverksamheten och IT-leverantören och andra relevanta intressenter.

Du kommer att: 

  • Ansvara för hela processlandskapet ”end-to-end” och hålla målbilden för affärsområdets systemlandskap
  • Proaktivt verka och medverka inom affärsområdet för att säkerställa målbilden
  • Ha övergripande koll på vår utvecklingsportfölj och prioriteringen av denna
  • Driva och samordna leveranser mot IT-partners på övergripande nivå
  • Se till att våra processer och beställningar är samordnade
  • Stödja processägare och säkerställa struktur i process och kravarbete
  • Analysera, rapportera, ge rådgivning och beslutsunderlag till ledningsgruppen där du själv ingår
  • Driva hela bolagets kravställningar mot IT
  • Stödja vår ledningsgrupp genom analyser, beslutsunderlag och förslag till prioriteringar samt delta aktivt som medlem i koncernens ledningsgrupp för IT, vårt samverkansforum för IT, där IT-funktioner och koncernens IT-chefer samverkar.

VEM ÄR DU?

Du har gedigen erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan verksamhet och IT, gärna från Bank eller Försäkring. Du har god förståelse för processer och ser IT som en möjliggörare för att säkerställa affärens behov. Du har erfarenhet av att agera beställare av IT-leverans och att samordna processer. Du har erfarenhet av effektivt kravarbete och av att leverensleda utvecklingsprojekt liksom verksamhetsarkitektur. Det är meriterande om du har erfarenhet av metoder för agil skalning såsom exempelvis SAFe. Du bör ha förståelse för ”den stora bilden” och hur processer och system hänger ihop på en övergripande nivå. Vi tror också att du är van vid att interagera och presentera på ledningsnivå.

För denna roll bör du ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du gillar en bred roll där du får vara både ”hands on” och strategisk och jobba med både kort och långt perspektiv. Du rör dig obehindrat på olika nivåer och inom olika delar av organisationen och kan kommunicera på ett pedagogiskt sätt så att alla förstår. Du är en tydlig person som vågar säga som det är och är inte rädd för att kavla upp ärmarna. Du gillar att samarbeta och att stödja och hjälpa till. Du är ansvarsfull och ser till att leverera det du har tagit på dig.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Söderberg och Partners med Boxhill Rekrytering. Du söker tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du specifika frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se.

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Om Söderberg och Partners

Söderberg & Partners grundades 2004 av nio entreprenöriella analytiker och är idag en av Sveriges ledande finansiella rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Vi bedriver verksamhet inom bland annat tjänstepensionsrådgivning, försäkringsrådgivning och försäkringsförmedling, samt kapitalrådgivning och kapitalförvaltning. Vi utvecklar och erbjuder även digitala verktyg för bland annat finansiell rådgivning och för löne-, och förmånshantering. Vi har valt, som första företag i svenskt näringsliv, att klimatkompensera våra medarbetare, både i arbetet och på fritiden. Vi har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer vilket skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt.