Contract Manager sökes till Karolinska, Solna

Stockholm
Ansök senast 2021-04-20

Vill du vara med och stödja forskning inom hälso- och sjukvården in i framtiden? Är du dessutom en driven, självgående och ambitiös person som vill utvecklas och leverera? Då kan du vara den person vi söker som R&D contract manager på sektionen för forskningsstöd inom FoUI ledningen vid Karolinska Universitetssjukhuset

Vi erbjuder

Ett spännande och utmanande tjänst med stort eget ansvar och en unik möjlighet att vara med att bygga upp det centrala administrativa forskningsstödet vid Karolinska Universitetssjukhuset. Du kommer att ha en nyinrättad roll inom sektionen för forskningsstöd på FOUI-stabens Avdelning för forskningsstöd med stora möjlighet att utvecklas, fördjupa och bredda din kompetens.

Om tjänsten

Avdelning för forskningsstöd vid Karolinska Universitetssjukhuset består av ca 25 personer varav 8 ingår i den avdelning som jobbar med administrativt stöd till forskning där tjänsten som R&D Contract Manager kommer vara placerad i Solna. 

Som R&D Contract Manager arbetar du operativt med målsättningen att administrativt förbättra, effektivisera och skapa förutsättningar för den kliniska forskningen på sjukhuset. Syftet är att bygga upp en långsiktigt hållbar administrativ forskningsstruktur som ger forskare och forskningsenheter det administrativa stöd de behöver. 

Arbetet ställer krav på förmåga att kunna jobba både självständigt och i grupp och det är viktigt att kunna samarbeta på olika nivåer i organisationen.

Arbetsuppgifter

 • Stötta forskningsverksamheter i den övergripande målsättningen att öka antalet kliniska studier och antalet patienter som inkluderas i kliniska studier på Karolinska Universitetssjukhuset. 
 • Stötta verksamhetschefer och forskningspersonal genom att tex upprätta rutiner och processer för forskningsadministration så som kostnadstäcknde avtal och systematisera processen för juridisk granskning av avtal.
 • Budgetering och kostnadsberäkning av kliniska studier.
 • Avtalsförhandling, internt och externt
 • Upprättande av mallar, broschyrer, skrivelser osv 
 • Samarbete med FoU-ekonomi kring uppföljning av pågående och avslutade projekt för att säkerställa och kontinuerligt förbättra rutiner och processer kring budgetering, kostnadsberäkning och avtalsförhandling av kliniska studier.
 • Bygga upp och underhålla forskningsadministrativt stöd till forskningsverksamheter 
 • Nära samverkan med forskare och med Grants Office och Grant Management Office vid Karolinska Institutet
 • Löpande uppdatering av rutiner för att säkerställa struktur och långsiktig följsamhet
 • Kontinuerlig utveckling av tjänsten för att systematisera, förenkla och säkerställa att vi gör rätt saker och har bra rutiner och processer på plats för genomförande och återkoppling.

Eftersom vårt uppdrag är övergripande och mångfacetterat finns det. Du rapporterar till chefen för Sektionen för forskningsstöd och du kommer arbeta i nära samarbete med övriga medarbetare på enheten.

Vi söker

Som person är du serviceminded, strukturerad och ansvarstagande med förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du är bekväm med att axla rollen som projektledare och du är en god organisatör. Du är lösningsorienterad och har intresse av verksamhetsutveckling men vet också att alla jobb innehåller vissa rutinuppgifter. Du är engagerad i ditt arbete och du motiveras av att bidra till en större helhet.

Rollen ställer höga krav på din samarbets- och kommunikationsförmåga i och med det stora antalet kontaktytor både internt och externt. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen relevant för uppdraget och som också har erfarenhet av projektledning, avtalshantering, budgetering och kostnadsberäkning. Vi lägger stor vikt vid att du är serviceinriktad och att du kan jobba med smått som stort. 

Arbete ställer krav på flexibilitet och problemlösningsförmåga. Det innebär tidvis hög arbetsbelastning och du behöver ha en god förmåga att hålla deadlines. Det är meriterande om du har erfarenhet inom hälso-och sjukvården och särskilt förståelse för klinisk forskning. Det är också intressant om du tidigare arbetat med projektledning och projekthantering.

Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har god generell IT-kunskap och du är van att arbeta i Office-paketet.

Övrig information

Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt, annars enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid. Provtjänstgöring kan komma att tillämpas.

Vi ser fram emot din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

 • Högskoleexmamensbevis 
 • Personligt brev (frivilligt)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Läs mer om rekryteringsprocessen HÄR.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/