Projektledare till Rikshem

Östersund
Ansök senast 2021-04-18

Projektledare renovering

Rikshem bildades 2010 och är idag är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med över 30 000 lägenheter och samhällsfastigheter på utvalda orter över hela Sverige arbetar vi för att erbjuda bra boenden och trygga miljöer för våra kunder att leva och verka i. Vi befinner oss i en stark tillväxtfas och tar nu nästa steg i vår utveckling med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Med flera pågående och kommande projekt behöver vi nu en projektledare med placering i Östersund.

Om tjänsten

Rikshem har på kort tid vuxit till att bli ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Med en ambition om en ökad investeringsvolym har vi flera pågående och kommande projekt. Som projektledare inom renovering ansvarar du för projektgenomförandet från analys- och förstudieskedet till färdig produktion och överlämnande till förvaltning. I ett nära samarbete med vår förvaltning ansvarar du för att hitta affären och genomföra projekten inom beslutade ramar och processer. Du ansvarar främst för olika typer av projekt inom ROT (renovering, ombyggnad och tillbyggnad).

Du kommer bland annat att:

 • Delta i kartläggning av underhållsbehov samt identifiera och analysera värdeutvecklingsobjekt i fastighetsbeståndet inom de orter du verkar på.
 • Arbeta affärsinriktat och i nära samarbete med Rikshems förvaltning på de aktuella orterna för att hitta genomförbarhet i nya projekt samt aktivt bidra till ökad investeringsvolym och lönsamhet.
 • Upprätta beslutsunderlag inför projekten och kontinuerligt analysera och utvärdera alternativa tillvägagångssätt.
 • Ansvara för att projektens olika skeden genomförs enligt gällande processer och rutiner.
 • Ansvara för att projekten ligger inom beslutade ramar vad gäller ekonomi, tid och kvalitet och när avvikelser uppstår genomför du nödvändiga förändringar.

Du välkomnas till vårt kontor i Östersund. Resor förekommer i tjänsten då det även kan bli aktuellt med projekt i Umeå eller Luleå.

Vem är du?

Vi söker ha dig som har ett tydligt affärsfokus, snabbt kan komma in i rollen och självständigt driva projekt. Därför ser vi som krav att du har:

 • Ett antal års erfarenhet av projektledning av olika typer av ROT-projekt
 • Eftergymnasial utbildning, gärna med byggteknisk alternativt fastighetsteknisk bakgrund eller motsvarande kompetens.
 • Ett analytisk, strategiskt och affärsinriktat sinne

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet från liknande roll på andra fastighetsbolag och/eller entreprenadsidan
 • Erfarenhet av att leda projekteringsgrupper
 • Gedigen erfarenhet av att genomföra olika typer av ROT-projekt
 • Bakgrund inom bostäder och samhällsfastigheter

För att lyckas i rollen har du ett högt eget driv, förmågan att ta egna initiativ samt bidra med engagemang. Vi ser gärna att du är en van lagspelare som fungerar lika bra i grupp som du gör under självständigt arbete. Då du arbetar i flera parallella och varierande projekt tror vi att du även gjort detta tidigare och har förmågan att göra så utan att tappa kvalitet. Rikshem arbetar för att vara en inkluderande organisation och söker därför dig som kan bidra med nya perspektiv, värdesätter olikheter och förstår hur dessa påverkar dig själv och andra. 

Varför Rikshem? 

På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden DNA - Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Vi erbjuder en trygg arbetsgivare med fortsatta expansionsplaner och höga ambitioner. Bland annat med fokus på ökad hållbarhet, digitalisering och långsiktig kundnöjdhet. Du som medarbetare förutsätts delta i och påverka vår framtida utveckling. Läs mer på www.rikshem.se.

Vill du vara med på en spännande resa tillsammans med oss? 

Då rekommenderar vi att skicka in ditt CV så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast 18 april. Har du frågor runt rekryteringsprocessen eller tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta Oscar Stierncreutz på 072 224 8530. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Oscar Stierncreutz

oscar.stierncreutz@weselect.com

0722248530