Nu söker Karolinska Universitetssjukhuset dig som är specialistsjuksköterska och som vill vara med och öppna en BIMA i Solna

Stockholm
Ansök senast 2021-04-30

Under våren hoppas vi att med din hjälp kunna öppna en helt ny vårdavdelning för patienter upp till 16 år som är behov av intermediärvård för barn (BIMA).  

BIMA kommer initialt ha två till tre vårdplatser och vi hoppas kunna utöka vårdplatserna under året. 

Verksamheten är förlagd i nära anslutning till LIVA (långtidsintensivvård) & BIVA (barnintensivvård). Du som anställs kommer att ges möjlighet att arbeta på både LIVA och BIMA. På LIVA vårdas barn med långvarigt behov av andningsunderstöd som ofta har trakeostomi.

 Arbetet är omväxlande från vård av intensivvårdskaraktär till habilitering och mottagningsverksamhet. Varmt välkommen att skicka in en ansökan!

Vi erbjuder

Vi värdesätter din kunskap och erfarenhet! Det är viktigt för oss att du får jobba på toppen av din kompetens och vi erbjuder därför stora möjligheter till individuell utveckling. 

Om tjänsten

Vårt funktionsområde Barn-PMI utgör en av få specialiserade verksamheter för anestesi-, operation och intensivvård för barn i Sverige och har som uppdrag att bedriva forskning, undervisning och sjukvård på hög internationell nivå. Målet är att vara en Europaledande universitetsklinik.

Du kommer att arbeta patientnära både på nystartade BIMA men även på LIVA. Önskar du att arbeta i endast en av verksamheterna finns det möjlighet till det också.

Rollen innebär ett mycket givande arbete inom högspecialiserad vård med en unik möjlighet att växa och utvecklas som specialistsjuksköterska.

Vi lägger stor vikt vid omvårdnaden av barnet och dess familj och strävar ständigt efter att bedriva en barnvänlig vård.

Arbetstiderna är treskift alterantivt om du är intresserad av enbart nattjänstgöring finns även den möjligheten. Vi arbetar utifrån önskeschema och schemalägger 10 veckor i taget. 

Vi söker

Vi söker dig som har god social förmåga och är engagerad i ditt arbete. Därtill vill vi att du har god samarbetsförmåga och är pedagogisk då det är viktigt att du kan anpassa ditt sätt att förmedla information. Vidare är du initiativtagande samt är resultat och målmedveten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer 

Krav: Legitimerad sjuksköterska, men ser gärna att du är specialistsjuksköterska med inriktning barn eller intensivvård.

Meriterande: 

  • Specialistutbildning inom barn & ungdom, anestesi eller intensivvård
  • Flerårig klinisk erfarenhet som sjuksköterska inom barn och ungdom och/eller intensivvård
  • Handledarutbildning minst 7,5 hp och fördjupade meriter inom pedagogik och handledning
  • Tidigare erfarenhet av utbildningsansvar
  • Erfarenhet av att leda projekt och utvecklingsarbete

I denna rekryteringsprocess arbetar vi med ett löpande urval. Välkommen att ansöka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV

2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

  • Personligt brev (frivilligt)
  • Yrkeslegitimation 
  • Bevis om specialistkompetens 
  • Bevis om medicine doktorsexamen 
  • Bevis om docentur 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Läs mer om rekryteringsprocessen HÄR.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/