Chef Försäljning BRF till SBAB

Stockholm
Ansök senast 2021-04-23

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo. 2020 blev vi utnämnda till Sveriges fjärde bästa arbetsplats bland stora bolag av Great Place to Work. 

Vårt Affärsområde Företag & Brf (bostadsrättsföreningar) erbjuder främst bostadsfinansiering till fastighetsbolag, byggbolag och bostadsrättsföreningar. Vi finansierar flerbostadshus helt enkelt. Fastigheterna kan vara befintliga eller under nybyggnation. Vår utlåning inom affärsområdet ökar stadigt och uppgår nu till cirka 110 miljarder kronor. Vår ambition är att fortsatt växa vår affär de kommande åren. 

Vi erbjuder personlig service till våra kunder som är koncentrerade till tillväxtregionerna kring våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi satsar också mycket på att utveckla vårt kundmöte och vårt kunderbjudande med digitala verktyg och tjänster för att säkerställa en effektiv och kundanpassad service samt att attrahera nya kundgrupper. SBAB har Sveriges nöjdaste kunder vad gäller fastighetslån till företag och bostadsrättsföreningar enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI), vilket vi är mycket stolta över.

I Sverige finns en rad utmaningar med ekonomisk, social och miljömässig koppling till bostäder och fastigheter. Hållbarhet är helt integrerat i vår affär. Genom aktiviteter och initiativ som levererar värde för våra kunder, för samhället och för SBAB är vi en del av lösningen som förändrar världen och tar oss mot de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. 

Din roll

Som Chef Försäljning Brf ansvarar du för att driva, utveckla och effektivisera försäljningsarbetet, kundmötet och kundrelationer till bostadsrättsföreningar avseende finansieringstjänster och inlåningstjänster. Du deltar även i affärsutvecklingsarbetet för tjänster inom boende och boendeekonomi som kan stärka och utöka vårt kunderbjudande. Du utför ditt uppdrag i tätt samarbete med kollegor i hela organisationen. Du arbetar värderingsdrivet och ditt ledarskap är inkluderande. Vi vill även att du har en extern närvaro och kan representera SBAB i kund- och andra relevanta sammanhang.

Du har personalansvar för Kundansvariga Brf som är placerade på våra tre kontor i Solna, Göteborg och Malmö. Vi har även verksamhet inom Brf på vårt kontor i Karlstad. Tjänsten är placerad på någon av SBAB's kontor och medför regelbundet resande mellan kontoren.

Vi söker dig som har ambition och förmåga att driva tillväxt och utveckling i vår Brf-affär så att SBAB blir den ledande banken för bostadsrättsföreningar i Sverige. 

Din bakgrund

Vi tror att du för att lyckas i rollen har en mycket god erfarenhet av Brf-affären, stark kredit- och affärsledarkompetens samt relevant akademisk utbildning. Du har gedigen erfarenhet från kundnära arbete och brinner för nytänkande och att förändra, förbättra och utveckla kundrelationer och affärsprocesser med våra kunder. Du brinner också för att skapa nya affärsmöjligheter, inte minst tillsammans med vår privataffär.

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter, desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald, för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

Vi letar efter dig som går till jobbet för att du är engagerad och tror på SBAB:s styrmodell - VARFÖR-VART-VAD-HUR. Du är en inkluderande och självdriven ledare. Du arbetar värderingsdrivet och är en tydlig fyr på jobbet. Du gillar att arbeta i team i olika konstellationer och har lätt för att navigera i en nätverksorganisation. 

Din ansökan

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, dock senast den 23 april. Har du frågor om tjänsten kontakta Stefan Andersson, (Operativ Chef Företag & Brf), via mail stefan.andersson@sbab.se eller på telefon 072-1461463.

I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil.

Välkommen med din ansökan!

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster för bättre boende och boendeekonomi till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Därför är Booli en del av SBAB. Booli utvecklar produkter och tjänster med utgångspunkt i bostadsmarknaden. SBAB bidrar till bättre boende och boendeekonomi och arbetar därför med FN:s globala hållbarhetsmål inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser bland större företag. Antalet kunder uppgår till cirka 500 000 och vi är cirka 800 medarbetare.