Upphandlare Borgholms Kommun

Öland
Ansök senast 2021-04-18

Om arbetsplatsen

Söker du en upphandlingstjänst där du får möjlighet att utvecklas och driva ditt eget arbete? Är du positiv, driven och trivs i en social roll? Då kanske det här är tjänsten för dig! Vi söker nu en Upphandlare med stort eget ansvar. Borgholms kommun söker nu en ny kollega till ekonomiavdelningen.

Borgholms kommun omfattar norra delen av Öland - solen och vindarnas ö. Centralorter är Borgholm, Köpingsvik och Löttorp. Vi erbjuder en mångfald av yrkesområden och en mängd viktiga jobb. Hos oss arbetar ca 1000 medarbetare fördelat på tre förvaltningar och två kommunala bolag. Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig bl.a. ett roligt och utvecklande arbete, trevliga och kompetenta kollegor, en mycket aktiv personalförening. Vi arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare med bra anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. I vårt arbete utgår vi från våra värdeord: Välkomnande-Utvecklande-Tillsammans.

Tjänsten är inom kommunledningsförvaltningen vilken ansvarar för kommunens operativa verksamhet. Du kommer att bli en del av ekonomiavdelningen med ett gäng positiva och drivna kollegor som arbetar brett över kommunen med varierande arbetsuppgifter kopplat till ekonomi. Din arbetsplats kommer att bli i fräscha lokaler på Stadshuset vilket är centralt i Borgholm med närhet till allt som Borgholm erbjuder året runt.

Vi intervjuar löpande, så tveka inte att söka redan i dag!


Arbetsuppgifter

Borgholms kommun söker nu en driven och engagerad upphandlare till ekonomiavdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att ansvarar för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier samt entreprenader. Åtagandet gäller för Borgholms kommun och dess kommunala bolag Borgholm Energi.

Arbetsuppgifterna är omväxlande där allt från marknadsundersökning, kravställning, förhandling, avtalsuppföljning till utveckling av leverantörskontakter ingår. I vår kommun så arbetar vi brett och delar med oss av med olika arbetsuppgifter vilket innebär att du även kommer att vara behjälplig med andra förkommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen.

Ditt arbete sker i nära samarbete med respektive förvaltningsledning och du finns som ett stöd för våra tre förvaltningschefer samt VD:n för Borgholm Energi AB för att ge dem rätt förutsättningar för att planera sina upphandlingar. Arbetet på avdelningen sker tätt ihop med dina kollegor för att utbyta idéer och erfarenheter. Arbete i projektform förekommer återkommande på avdelningen där du ges möjlighet att stötta dina kollegor utifrån gällande lagstiftning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi, juridik, inköp, logistik inom upphandling eller motsvarande.

Du har goda kunskaper inom LOU och/eller LUF samt erfarenhet av att genomföra upphandlingar.

I din roll kommer du göra muntliga presentationer vilket ställer krav på att du på ett pedagogiskt sätt kan förklara de val och åtagande vi gör utifrån vårt uppdrag och gällande lagstiftning

Du är driven och initiativtagande då du själv styr stora delar av din egen arbetssituation. Du har en god prioriteringsförmåga och kan lätt skapa en överblick kring vad som behöver göras. Arbetet sker mot flertalet deadlines och processer som kan överlappa varandra vilket kräver att du på ett bra sätt kan hantera intensiva perioder. Vi kommer i rekryteringsprocessen lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer om tjänsten och vad vi erbjuder, kontakta Linda Kjellin som är tillförordnad ekonomichef.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse.


Kontaktperson

Linda Kjellin

TF Ekonomichef

0485-88013

Facklig företrädare

Facklig organisation nås via växeln.

0485 - 88 000


Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.