PROJEKTLEDARE INOM DIGITALISERING till FuturPension

Stockholm
Ansök senast 2021-03-22

Vill du driva digitaliseringsprojekt i ett familjärt och nytänkande bolag där det är högt i tak? I rollen som projektledare hos oss på Futur pension får du stor möjlighet att påverka vår digitala resa framåt och du kommer att göra stor skillnad för vår verksamhet och för våra kunder. 

Vi söker dig som har erfarenhet av att driva digitaliseringsprojekt, är leveransinriktad, strukturerad och gillar att samarbeta med andra. Du kommer att tillhöra avdelningen Business Development. Din huvudsyssla är att driva olika typer av projekt och uppdrag med digitalt innehåll. I rollen kommer du även att stödja verksamheten vad gäller metoder och arbetssätt. Låter det som en intressant roll för dig? Då ser vi fram emot att höra från dig!

OM TJÄNSTEN

Hos oss är företagskulturen och teamkänslan familjär och stark. Dina kollegor är prestigelösa, hjälper varandra och hugger i där det behövs. Vi erbjuder bra arbetsvillkor och förmåner samt uppmuntran till löpande kompetensutveckling. På Futur pension lägger vi stor vikt vid en god arbetsmiljö. Vi har nyligen renoverat våra lokaler, i centrala Stockholm, så pass framgångsrikt att vi blivit nominerade som en av Sveriges snyggaste kontor.

Du tillhör avdelningen Business Development och en grupp bestående av fyra personer. I rollen kommer du att samarbeta med hela Futur Pension men särskilt vår affärsverksamhet och IT-avdelning. I rollen arbetar du med stor frihet under ansvar.

Som projektledare kommer du i huvudsak att leda och driva projekt samt uppdrag inom utveckling och förvaltning med digital anknytning. Det kan vara allt från förstudier och kravställning, utveckling, implementationer eller vissa förvaltningsinriktade uppdrag. Du samarbetar med samtliga avdelningar internt hos Futur Pension. Effekterna av projekten syftar oftast till exempelvis ökad försäljning, tillväxt, effektivisering, compliance. I rollen som projektledare arbetar du oftast som en länk mellan verksamheten och IT. I rollen kommer du också delta i att förbättra våra metoder och arbetssätt.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet från projektledning av projekt och uppdrag med digitalt innehåll. Du kan ha din erfarenhet från antingen verksamhets- eller affärssidan från en IT-organisation eller som konsult. Du bör ha god kunskap inom projektmetodik och arbetssätt och förmåga att strukturera upp och lära ut. För att passa för rollen behöver du ha erfarenhet från arbete med förstudier, kravställning och dokumentation. Det är meriterande om du har branscherfarenhet inom bank, försäkring eller finans eller en annan bransch med hög komplexitet.

Det är ett krav att du behärskar både engelska och svenska i både tal och skrift. Det är en fördel om du har en relevant eftergymnasial utbildning.

Personliga egenskaper

Du är en trygg och självständig projekt- och uppdragsledare med hög leveranskapacitet och genomförandeförmåga. Du tar ansvar och ägandeskap för dina projekt och uppgifter och är mån om att komma i mål. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god människokännedom och förmåga att hantera olika intressenter. Du kommunicerar tydligt men är också ödmjuk och lyhörd för andras input.

ANSÖKAN OCH INTRESSE

I denna rekrytering samarbetar Futur pension med Boxhill Recruitment. Du söker tjänsten genom att klicka på “Ansök här”. Urval av ansökningar sker löpande så vi hoppas få läsa din ansökan så snart som möjligt! Har du specifika frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ann Bender på ann.bender@bhill.se.

På grund av lagar angående personuppgiftshantering tar vi inte emot ansökningar via e-mail och ber dig skicka din ansökan via ansök-knappen.

Om Futur Pension

Futur Pension är ett svenskt försäkringsbolag som erbjuder privatpersoner och företag helhetslösningar inom tjänstepension, kapitalförsäkring, privatpension och livförsäkring.

Vi bildades 1999 av det danska Danica Pension som i sin tur grundades 1842. Vi kan därmed kombinera lång försäkringstradition med ett nytt, modernt arbetssätt och en kostnadseffektiv administration. Fram till och med 2019 verkade vi under namnet Danica Pension. 2020 bytte vi ägare och därmed också namn, till Futur Pension och är ett av de ledande försäkringsbolagen i Sverige.