SALES ENGINEER TILL ATLAS COPCO REGION VÄST

Stockholm
Ansök senast 2021-03-17

Vill du arbeta med försäljning i ett välkänt, internationellt företag med en marknadsledande position och ett gott renommé? Till vår säljkår för eftermarknadsprodukter och tjänster inom tryckluft söker vi nu en engagerade säljare med stort intresse och engagemang för våra kunder, teknik och säljarbetet. Hos oss blir du en del av ett team med god kamratskap, högt ställda mål och framgångsrikt säljarbete.

Om Atlas Copco Compressor

Atlas Copco Compressor AB är ett säljbolag inom Atlas Copco-gruppen, en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar sedan 1873. Vi ansvarar för marknadsföring, försäljning och service av innovativa och energieffektiva produkter och tjänster relaterade till tryckluft, vakuum och gas på den svenska marknaden.

Om rollen 

Du kommer att få jobba i ett stabilt företag med ett mycket välkänt varumärke och en stark produktportfölj. Rollen innebär stort eget ansvar med god planering samtidigt som du kommer ha ett nära samarbete med engagerade kollegor och närmsta chef. Du kommer få en ordentlig introduktion när du börjar som ger dig goda förutsättningar att nå dina mål.

I rollen som Sales Engineer kommer du ansvar för att skapa, behålla och utveckla långsiktiga kundrelationer i ditt distrikt, där du genom att sätta dig in i våra kunders kärnverksamheter kommer att erbjuda specifika och kundanpassade lösningar. Dina kunder tillhör det övre spannet, från medelstora till Key accounts, de mindre kunderna hanteras primärt av våra innesäljare.

Vidare ansvarar du för att:

 • Självständigt förvalta vår kundbas inom ditt geografiska distrikt, där du gör regelbundna kundbesök.
 • Planera, organisera och dokumentera ditt arbete med hjälp av vårt CRM-system.
 • Utföra utredningsarbeten för att finna rätt lösning anpassad efter våra kunder, såväl enkla som komplexa
 • Du utgår från hemmet och ansvarar för ett distrikt som täcker region Väst.

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen ser vi att du är proaktiv, självgående och målinriktad med ett stort intresse för affärer och teknik. Du har gott om driv och energi och van att hantera hela säljprocessen. Ditt affärsmannaskap är mycket välutvecklat och du inger förtroende vilket leder till att du bygger långsiktiga relationer med dina kunder. Du har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. Du har en god förmåga planera, organisera och strukturera ditt arbete.

Vi ser det som krav att du har:

 • Erfarenhet av försäljning
 • Tekniskt kunnande och intresse
 • God datavana och erfarenhet av CRM system
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Erfarenhet från svensk industri
 • Branschkännedom

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

Omfattning: Heltid, 100 %

Placering: Du utgår från hemmet men kommer ansvara för kunder inom region Väst.

Känns det här som en roll som skulle kunna passa dig? Då rekommenderar vi att skicka in ditt CV så snart som möjligt då urval sker löpande. Notera att vi inte hanterar ansökningar via mail utifrån GDPR.