Resurs- och bemanningsplanerare till Karolinska Universitetssjukhuset

Stockholm
Ansök senast 2021-03-07

Karolinska Universitetssjukhuset är en stor arbetsgivare och här finns många olika yrkeskategorier och arbetsplatser som ser till att sjukhuset drivs 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. För att optimera resursplaneringen och trygga en hållbar arbetsmiljö för våra medarbetare inom vården arbetar vi för att hitta effektiva arbetssätt i syfte att bemanna sjukhusets olika verksamheter på bästa sätt. För att kunna stötta chefer ännu mer söker vi nu tre specialister inom detta område med olika inriktning.

 • Bemanningsspecialist med mycket goda kunskaper i Heroma
 • Logistiker med schemaläggning som specialistområde
 • Avtalsspecialist med god kännedom om bemanningsplanering

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara en del i Karolinska Sjukhusets resa mot ett strategiskt arbetssätt vad gäller schemaläggning och bemanningsplanering. Du arbetar självständigt och ingår i ett team om fyra som tillsammans har som uppdrag att effektivisera bemanningsplaneringen. Du vill arbeta för att sprida dina kunskaper och din kompetens vidare i vår organisation och ser ett lärande i det du gör. Du kommer arbeta i nära dialog med chefer, medarbetare och kollegor. Du rapporterar till Sektionschefen för HR Specialist- och Supportcenter.

Tillsammans med teamet kommer en strategi att arbetas fram och implementeras. En stor del av det dagliga arbetet innebär att coacha och utbilda bemanningsassistenter och chefer i organisationen. Du kommer att vara expertstöd till verksamheten, sjukhusledningen och HR. Vi ser att teamet arbetar proaktivt för att på bästa sätt nå ut i organisationen och få en systematik och ett lärande i det som utförs.

Vi söker dig som...

 • är nytänkande och drivs av att hitta lösningar och stötta organisationen på bästa sätt. Det är viktigt att du kan omsätta dina teoretiska kunskaper och föra de vidare i organisationen.
 • är driven och tar initiativ. Du tar egna initiativ, driver och planerar din arbetsdag och uppnår resultat. 
 • organiserar och planerar ditt arbete väl. 
 • har god förståelse för människors olika förutsättningar och anpassar därför sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Kvalifikationer 

Krav: 

 • Högskoleutbildning eller motsvarande
 • Lång erfarenhet av bemanning och schemaläggning
 • Mycket goda kunskaper i Heroma 
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Mycket god vana att arbeta i IT-miljöer och Office-paketet

Som bemanningsspecialist behöver du ha mycket goda kunskaper i Heroma vilket är ett krav. Du har god erfarenhet av schemaläggning och förståelse för bemanningsplanering.

Som logistiker har du schemaläggning som ditt specialistområde, du kan analysera behoven och matcha dessa med schemaläggning.

Som avtalsspecialist har du mycket goda kunskaper om gällande lagar och avtal inom området och tillämpning av dessa i arbetstidsscheman och resursplanering.

Meriterande:

 • Erfarenhet från arbete med liknande uppgifter i en stor komplex organisation
 • Goda kunskaper om gällande lagar och avtal inom området
 • Tillämpning av dessa i arbetstidsscheman och resursplanering.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

 1. CV
 2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
 • Personligt brev (frivilligt)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner. På Karolinska stödjer HR både chefer och medarbetare i löpande personalfrågor och i långsiktig förändringsledning. 

Vår vision är att utveckla Karolinska till att bli bäst på att attrahera, engagera och utveckla kompetenta chefer och medarbetare för ett hållbart arbetsliv. Vårt HR-arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet. HR-organisationen har ca 140 st medarbetare, och vi vill anställa de bästa, mest kompetenta och drivna personerna till vår HR verksamhet!  

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:

 • när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
 • se över dina filterinställningar för skräppost
 • hålla utkik i din skräppost.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/