Supplier Development Manager to Husqvarna Group

Huskvarna
Ansök senast 2021-02-28

Jobbar du med produktionsteknik eller produktionsledning och har djup kunskap inom Lean Management och förbättringsarbete? Vill du använda dina kunskaper till att utveckla våra leverantörer och deras processer? Då kan detta vara rätt tjänst för dig!

Som Supplier Development Manager blir du en del av Value Management teamet och rapporterar direkt till Director Value Management. Teamets uppdrag är att tillsammans med våra leverantörer säkerställa att deras processer fungerar så optimalt som möjligt. 

Du kommer att resa globalt ca 25 dagar/år (ej under pågående pandemi). Att arbeta för Value Management kommer innebära varierande uppdrag som över tid breddar din kompetens.

Om tjänsten

I tjänsten som Supplier Development Manager kommer du att driva olika typer av förbättringsarbete med våra leverantörer, men också arbeta för att utveckla och förbättra våra produkter. 

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:

  • Utföra bedömningar (rapid plant assessment) hos våra leverantörer för att snabbt kunna skapa en översiktsbild.
  • Driva förbättringsarbete på hög nivå både externt och internt med såväl kort som lång horisont.
  • Tillhandahålla allmän support till leverantörer vad gäller förbättringsaktiviteter och implementering av Lean.
  • Planera, utföra och följa upp workshops i nära samarbete med våra intressenter
  • Lean workshops med leverantörer
  • Value stream analyser hos leverantörer
  • Workshops inom value engineering (tear downs) på våra produkter
  • Hantera svåra och brådskande problem hos våra leverantörer, ibland som en del av ett team, ibland som projektledare.
  • Undersöka prisstrukturer och skapa should cost kalkyler.
  • Stödja våra Commodity managers i förhandlingar.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen krävs en högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område såsom maskin eller teknik alternativt har du motsvarande kunskaper förvärvade genom längre arbetslivserfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet av tjänster såsom produktionstekniker, produktionschef, förbättringsledare eller teknisk chef, detta inom en komplex tillverkningindustri, gärna automotive. Arbetserfarenhet av en rad olika produktionsmetoder är meriterande liksom erfarenhet av inköpsarbete.

Det är av stor vikt att du har lång erfarenhet av förbättringsarbete och att du skickligt behärskar en bredd av kvalitets- och förbättringsverktyg såsom t.ex. värdeflödesanalyser, tidsstudier, Lean, DFA och SixSigma. Du har mycket goda kunskaper i Excel. Flytande Engelska och Svenska både i tal och skrift är ett krav för tjänsten. 

Din person

Som person har har du en projektledande förmåga och kan såväl prioritera, planera som organisera ditt arbete. Du har förmågan att nätverka och bygga relationer med andra, såväl internt som externt. För att lyckas med förbättringsarbetet hos våra leverantörer är det viktigt att du agerar lyhört och är ödmjuk samt att du har förmågan att kommunicera idéer och information effektivt till andra både ur det tekniska och icke tekniska perspektiv. 

Det är också av stor vikt att du har mycket goda kunskaper för att samla in och organisera relevant information så väl som att proaktivt upptäcka problem och identifiera orsaken till problemen, underliggande problem och trender.

Din personlighet i kombination med relevant utbildning, arbetslivserfarenhet och en stort driv av att vilja arbeta med Supplier Development kommer vara viktigt för att lyckas i rollen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV, sista ansökningsdag är 28 februari 2021. 

För frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Björn Cannerborg bjorn.cannerborg@husqvarnagroup.com 

För frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Liv Hultén på liv.hulten@husqvarnagroup.com.

Fackliga representanter:

Unionen – Soili Johansson, 036-14 62 08, soili.johansson@husqvarnagroup.com 

Sveriges Ingenjörer; Akademikerföreningen (Företräder samtliga Saco-förbund) – Fredrik Lindström, 036-14 74 29, fredrik.lindstrom@husqvarnagroup.com.

Vad händer efter din ansökan? 

När sista ansökningsdag har passerat går vi igenom din ansökan för att se hur väl din profil matchar kraven för tjänsten. Ser vi dig som en av våra potentiella kandidater kommer vi att kontakta dig för en intervju. I samband med detta får du information om upplägget för intervjun samt övriga steg i processen såsom ytterligare intervjuer, tester, referenstagning och introduktion. Om du inte går vidare i processen blir du informerad om detta senast när vi har tillsatt tjänsten.