Erfaren Elkonstruktör till Bilfinger

Helsingborg
Ansök senast 2021-04-30

Bilfinger Industrial Services Sweden AB ingår i Bilfingerkoncernen som består av cirka 36.000 anställda runt om i hela världen. I Sverige består verksamheten av 750 anställda med verksamhet i hela landet och huvudkontor i Kungälv. Vår kärnverksamhet är underhåll, ingenjörstjänster och verkstadsservice inom petrokemi-, massa-, energi- och gruvindustrin.

Engineering levererar tekniska tjänster och projektledning inom främst mekanik, el/automation och processdesign. Vi tar ansvar för förstudier, förprojekt samt projektgenomförande. Vi har alltid ett kostnadseffektivt och lösningsorienterat angreppssätt. I våra projekt är hälsa, miljö, säkerhet och kvalitet nycklar till en lyckad projektering.

Vi är grupp bestående av mek-, el- och processingenjörer samt projektledare. Till vår verksamhet Engineering i Helsingborg söker vi nu förstärkning i form av en erfaren Elkonstruktör.

Arbetsbeskrivning

Som Elkonstruktör inom Bilfinger kommer du att arbeta med elkonstruktioner huvudsakligen i projektform men även med underhåll inom processindustri och energi. Du kommer att arbeta med förstudier, beräkningar, projektering, kalkyler, konstruktion, dokumentation, CAD-arbete, AutoCAD, ELCAD, felsökning samt förfrågningsunderlag. Du kommer att arbeta som delprojektledare, medverka vid montage samt vid utcheckningar, idrifttagning av anläggningar, fram till färdig installation och slutbesiktning.

Du kommer vara ett bollplank för våra kunder och våra elektriker. Tyngdpunkten i arbetsuppgifterna består i att dimensionera samt konstruera kretsscheman/ritningar för elmotordrifter, eltracing, nödstoppskretsar, jordningar, apparatskåp, instrument och signalhantering.

Vi erbjuder ett arbete med stor teknisk spännvidd där det finns möjlighet att fördjupa sig.

I vissa uppdrag har du en ledande roll för att uppnå satta mål och kan komma att leda annan personal. 

Kunskap, färdighet & erfarenhet 

  • Akademisk ingenjörsutbildning och minst 5 års relevant erfarenhet, alternativt lägre ingenjörsutbildning med längre erfarenhet av elkonstruktion inom processindustrin/industri el
  • Väl förtrogen med gällande föreskrifter och standarder inom processindustrin
  • Dokumentation digital och fysisk
  • Erfarenhet av SAP är meriterande
  • Intresse och erfarenhet av hälsa-, miljö- och säkerhetsfrågor
  • Företagsekonomisk förståelse
  • Goda kunskaper i svenska och engelska - tal och skrift
  • Körkort för bil 

Flexibilitet och samarbetsförmåga ser vi som viktiga personliga egenskaper. Att du tar initiativ är självklart på samma sätt som att du är noggrann och har en god administrativ och kommunikativ förmåga.

Vi vill att du är en lagspelare som delar med sig av sina kunskaper, har god kommunikationsförmåga och är lyhörd gentemot kollegor och kunder. Det är viktigt att du drivs av resultat, tänker merförsäljning, är anpassningsbar och kan arbeta självständigt.

Verksamheten är i en utvecklingsfas, vilket innebär att du kan vara med och påverka hur verksamheten utvecklas. 

Kontaktperson:

Isak Karlsson, Manager Engineering Tel: 0722-38 65 27

Ansökan

Sista dag för ansökan är 2021-04-30

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista dag för ansökan.

Bilfinger som arbetsgivare

Bilfinger erbjuder en förmånlig anställning med bland annat arbetstidsförkortning, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, kollektivavtal samt möjlighet att teckna en privat sjukvårdsförsäkring.