Enhetschef till Individ och Familj, Laholms kommun

Laholm
Ansök senast 2021-03-15

Nu söker vi på Laholms kommun en utvecklingsintresserad enhetschef till ledningsgruppen för Individ- och familj. 

Arbetsplatsen

Inom verksamheten för Individ- och familj arbetar ett 80-tal medarbetare tillsammans för att erbjuda en lättillgänglig och serviceinriktad socialtjänst med stort fokus på tidiga insatser och tilltro till människans egna resurser. Vi erbjuder en arbetsplats med gott klimat, låg personalomsättning och stort engagemang. 

Tycker du att det låter spännande att arbeta i en liten kommun med stora visioner, med en tydlig värdegrund och tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor ansvara för och utveckla socialtjänstens arbete kring individ- och familj - då är du varmt välkommen till oss! 

Arbetsuppgifter

Arbetet kommer att innebära att du, tillsammans med dina erfarna kollegor, ansvarar för och utvecklar verksamheten med särskilt fokus på handläggning gällande vuxna med missbruksproblematik samt socialpsykiatri. Du har också direkt arbetsledning för ett mindre Dygnet runt boende. 

Systemteori, anknytningsteori, resilience, samt barn- och ungas utveckling är grundteorier som verksamhetens arbete lutar sig på och du deltar även tillsammans med din enhet i ett stort och spännande implementeringsarbete kring Signs of Safety. 

Tjänsten innebär även att vara Laholm kommuns representant i lokala och regionala nätverk och du förväntas vara en aktiv part i den nationella utvecklingen inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Socionom eller har en annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har erfarenhet av myndighetsutövning. Du har utöver god kunskap om missbruk- beroende och samsjuklighet, gärna erfarenhet från socialtjänstens verksamheter för barn- och unga och god kunskap om ett systemteoretiskt förhållningssätt. Du är en uppskattad ledare som vill fortsätta utvecklas och låta dina medarbetare växa. 

Du är positiv, flexibel, engagerad och har en ypperlig förmåga att planera och organisera ditt arbete och är van vid att samverka både internt och externt. Du gillar ett högt tempo och älskar liksom oss att få arbeta inom socialtjänsten. 

För att lyckas i rollen måste du besitta förmåga att inspirera, samordna och leda grupper tillsammans med det uppföljningsansvar som följer. 

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlighet lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Upplysningar

Charlotta Magnusson, Verksamhetschef, 0790-778 112

Facklig uplysningar

Fackliga företrädare nås via Laholms kommuns växel 0430-150 00

Carina Wesselgård, SSR, 0430-158 48

Sista ansökningsdag

2021-03-15

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Referenser 

Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle.

Information till annonssäljare

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

Logga in/skapa en användare innan du fyller i din ansökan

Laholms kommun arbetar för att vara en utvecklande professionell service- och myndighetsorganisation. Ledorden i arbetet är glädje, mod, delaktighet, engagemang och gott föredöme. Vi erbjuder ett utvecklande arbete och friskvård i olika former samt tillämpar rökfri arbetstid. 

Vi verkar för att alla medarbetare ska ha lika rättigheter och möjligheter och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.