Mätchef till Anläggning Linköping - Svevia

Linköping/Norrköping
Ansök senast 2021-03-07

Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi en Mätchef till vår anläggningsverksamhet i Linköping. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg – med engagemang, samarbete och ansvar.

En av våra medarbetare har gått vidare inom organisationen och vi behöver nu stärka vår mätorganisation med en Mätchef. 

Vi arbetar med en mix av mindre och större anläggningsprojekt; vägentreprenader, exploateringsområden, kaj samt markjobb åt byggentreprenörer. Det kan vara både total- och utförandeentreprenader och kan även innehålla nybyggnad och underhåll av broar. Våra kunder finns inom alla områden; stat, kommun och privata företag. Vår geografi sträcker sig över Östergötland, Småland, Kronobergs-, Jönköpings- och Kalmar Län. 

Ditt uppdrag som Mätchef

I rollen som Mätchef på Svevia samordnar du mätningsarbetet och styr den egna mätorganisationen och eventuella externa Mätare och kan komma att ha personalansvar. För samordningen har du nära dialog med Platschefer och Entreprenadchefer och ansvarar för att det mätningstekniska arbetet utförs enligt kontraktshandlingar, företagets riktlinjer och krav. Övriga kollegor i platsorganisationen är vanligtvis Arbetsledare, Projektingenjör och yrkesarbetare. Som Mätchef ingår du i verksamhetens ledningsgrupp och rapporterar till Arbetschef.  

Arbetsuppgifterna innebär både att arbeta utomhus i projekten, kombinerat med hantering av data i olika digitala system. Arbetsuppgifter och ansvar är bland annat att arbeta med och/eller ansvara för:

  • Utsättning, inmätning och mängdhantering i anläggningsprojekt 
  • Framtagning av relationsunderlag, maskinstyrningsdata och kvalitetsverifikat
  • Erforderlig kontroll och kalibrering av mätutrustning 
  • Anbudsarbete tillsammans med våra Kalkylatorer

Under projektens gång hanterar du förändringar och tar fram nya anläggningsmodeller. Du är även ett stöd i regleringsfrågor och tar beslut om mätmetoder. Svevia har ett nätverk för sina mätchefer där man arbetar med ständig vidareutveckling och i det kan du vara en viktig del och både få och tillföra kunskap.

Svevias målsättningen är att ligga i framkant när det gäller mätutrustning och programvaror. Vi använder i dagsläget huvudsakligen GEO och AutoCAD.

Vem är du? 

Vi söker dig med teknisk utbildning inriktad på mätteknik från högskola eller yrkeshögskola, alternativt flerårig branscherfarenhet i roll som Mätningstekniker, Mätchef eller liknande. Du behöver kunna hantera en totalstation och GPS - instrument och har ett intresse för teknisk utveckling inom ditt arbetsfält. B-körkort god svenska i tal och skrift är ett krav. En förutsättning för tjänsten är att du har möjlighet att resa inom hela vår geografi samt regelbundet ligga ute på projekt.

Som person är du trygg med att ta eget ansvar över mätningen i ditt projekt, du har lätt för att samarbeta med andra och har för vana att kontrollera och kvalitetssäkra ditt arbete. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan planera och kommunicera ditt och andras arbete. Vi tror att du även drivs av att påverka och utveckla den tekniska utvecklingen likväl som medarbetarna i din grupp och att du har förmågan att motivera andra. 

Information och ansökan

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta Arbetschef, Johan Andersson 0702-510437 eller HR-Partner, Cecilia Pernhage 0736-200606. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 7 mars. 

När du ansöker behöver du svara på några urvalsfrågor, bifoga ett CV och om du vill ett personligt brev. Personlighetsformulär, färdighetstest och bakgrundskontroll förekommer i rekryteringsprocessen. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

En del av något större 

Med väl sammansvetsade arbetslag anlägger vi Sverige från grunden – i betong, stål, trä, sten och jord. Och vi gör det genom att bygga vägar, broar, kajer och betongkonstruktioner för industri, stat och kommun. Dessutom bryter vi ny mark och banar väg för VA-nät, vindkraftsparker samt exploateringsområden. Vi har också specialenheter inom grundläggning och marksanering. Tillsammans med Svevias övriga verksamheter inom vägdrift och beläggning blir du en viktig kugge i ett större samhällsmaskineri. Det öppnar nya möjligheter för innovation och problemlösning.

VARFÖR SVEVIA? 

Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.

Platser

Jönköping, Linköping, Växjö och Norrköping