Processutvecklare/Systemsupport till SBC

Sundsvall
Ansök senast 2021-03-06

Var med och skapa en helhetsupplevelse för våra kunder! Är du lösningsorienterad med förmåga att finna lösningar på utmaningar som uppstår? Gillar du varierat arbete med både underhåll och utveckling? Har du ett genuint tekniskt intresse och gillar att arbeta praktiskt? Nu söker vi dig som vill stärka vårt team på SBC. Här får du möjligheten att arbeta i en nytänkande miljö där du får vara en stor del av vårt förändrings- och utvecklingsarbete. 

Om tjänsten

SBC söker en processutvecklare till Förvaltning med inriktning mot affärsområdet Ekonomisk förvaltning. Avdelningen ansvarar för våra system samt utvecklings- och kvalitetsarbetet inom affärsområdet. Du erbjuds ett utvecklande och varierande arbete i en kompetent och förändringsbenägen grupp om 6 personer placerade i Uppsala och Sundsvall.

Processutvecklarna inom Ekonomisk förvaltning ansvarar för att både processer och system inom affärsområdet optimeras med syfte att effektivisera samt säkra kvalité och lönsamhet i verksamheten. 

I denna rekrytering söker vi någon som huvudsakligen kommer vara inriktad mot våra system och ansvara för att de optimeras med syfte att effektivisera samt säkra kvalité och lönsamhet i verksamheten. 

Arbetsuppgifter

Huvudsakligen arbetar du med att supportera affärsområdets anställda i samtliga av våra system. Du

är även delaktig vid införandet av nya system och uppgraderingar samt initierar och genomför

utbildningsinsatser eller andra kommunikationsinsatser vid behov.

Som processutvecklare kommer du även, tillsammans med övriga gruppmedlemmar, att driva utvecklingsprojekt framåt. Du kommer både ansvara för egna projekt samt vara med i flera projekt över stora delar av organisationen. Exempel på aktuella projekt är implementering av Robotic Process Automation, optimering av verksamhetssystem och automatisering av processer.

Din uppgift som processutvecklare är att utifrån SBC:s strategiska plan fungera som motor där du stöttar organisationen och driver arbetet framåt. Arbetets resultat utvärderas löpande och nya aktiviteter preciseras vid behov. 

I rollen kommer du exempelvis att:

 • Vara systemägare och användaransvarig för system som används av Ekonomisk förvaltning.
 • Ansvara för att användarsupport sköts avseende de system som man är användaransvarig för.
 • Säkerställa att systemen uppgraderas och hålls uppdaterade i enlighet med SBC IT-strategi. 
 • Ansvara för leverantörsstyrning av externa systemleverantörer.
 • Verka för kunskapsspridning inom affärsområdet.
 • Följa upp felanmälningar och ärenden hos systemleverantörer och andra supportgrupper i verksamheten.
 • Genomföra beslutade utvecklingsinsatser antingen i egen regi eller via konsulter.
 • Arbeta fram förslag på verksamhetsutveckling samt arbetsflöden inom Ekonomisk förvaltning.
 • Utforma kravspecifikation och riskanalys som ligger till grund för utveckling.

Erfarenhetskrav

Vi söker en processutvecklare med gedigen erfarenhet inom området och som tar ansvar för att utvecklas ännu mer och självmant driver sitt arbete framåt.

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, och/eller fastigheter alternativt minst 2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Relevant erfarenhet av systemsupport samt förändrings- och utvecklingsarbete.

Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat i systemen:

 • Incit Xpand
 • Visma
 • SuperOffice

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av:

 • Leverantörsstyrning
 • Att upprätta kravspecifikationer, riskanalyser och projektplaner
 • Projektledning, processutveckling och förändringsledning
 • Agilt arbetssätt/Scrum

Personliga egenskaper

Som person söker vi dig som har förmåga att se helheter, lyfta blicken och tänka strategiskt. Du är en problemlösare som på ett strukturerat sätt kan driva aktiviteter i mål. Då arbetet innebär många kontaktytor både inom samt utanför organisationen är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, skapar förtroende och goda relationer.

Du är uppmärksam, lyhörd och tillmötesgående i ditt bemötande. Du noggrann och strukturerad, och självständigt planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt och systematiskt sätt. Du trivs med att leda och coacha andra, och du driver arbetet framåt.

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Omfattning: Heltid 

Placering: Uppsala, Sundsvall eller Stockholm

Ansökan

Intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga CV, Personligt brev med en kort sammanfattning av hur du passar för huvuduppgifterna, samt en motivering till varför just du är lämplig och vill ha denna tjänst samt betyg från den utbildning du sist avslutat eller är mest relevant för tjänsten.

Sökord

Processutvecklare, Systemsupport, Systemadministratör, Användarsupport

Om SBC

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB är landets största oberoende företag av förvaltningstjänster för bostadsrätter. SBC grundades 1921 och är idag en helhetsleverantör som erbjuder expertis för bostadsrättsföreningen: Ekonomisk och Teknisk förvaltning, Energirådgivning, Projektledning av ombyggnation och renoveringar samt Juridisk rådgivning. SBC tillhandahåller kundportalen Vår Brf samt utbildningar som t.ex. Styrelsecertifiering, tar varje år fram Sveriges Bostadsrättsrapport och är en aktiv röst i media. SBC har kontor på fem orter i landet med ca 320 anställda.