Kvalitets- och miljöchef till Husqvarna Group i Brastad

Brastad
Ansök senast 2021-02-28

Med över 330 års historia är Husqvarna Group världsledande tillverkare av innovativa produkter och lösningar för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Fabriken i Brastad tillverkar motorkomponenter såsom vevaxlar, vevstakar, kopplingstrummor m.m. till samtliga av Husqvarnas proffsprodukter på Motorsågar, Röjsågar och Trimmers.

Husqvarnas fabrik i Brastad startade 1948 och är idag en komponenttillverkare av bl.a. vevaxlar och kopplingstrummor till fabrikerna i Huskvarna, Brasilien och USA. Fabriken består av 4 st huvudflöden inom produktion som i det dagliga arbetet leds av produktionsledare. Viktiga framgångsfaktorer för fabrikens utveckling är den teknik och kompetensutveckling som fabriken genomför och de investeringar som genomförs och de möjligheter de skapar för framtiden. 

Vi erbjuder

Möjligheten till att arbeta i en kreativ och utvecklingsinriktad miljö där vi även satsar mycket på att investera i våra lokaler och maskinutrustning för att skapa en automatisering i världsklass och där det finns stort utrymme för flexibilitet och individuell utveckling. Hos oss får du möjligheten att vara med och utveckla framtidens fabrik och du får en stabil plattform för personlig utveckling.

Vi söker nu en ny Kvalitets- och Miljöchef till vår fabrik i Brastad. En möjlighet för dig som vill vara arbeta i en verksamhetsnära roll med lokal förankring men samtidigt ta del av en internationell koncern med globala fördelar.

Din roll

Som Kvalitets & Miljöchef kommer du ha det övergripande ansvaret för hela kvalitets & miljöprocessen och befattningen ingår i fabrikens ledningsgrupp och du rapporterar till platschefen för fabriken.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av: 

  • Ansvar för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor som är vår högsta prioritet
  • Personalansvar för medarbetarna inom ansvarsområdet
  • Ansvar för att driva förbättringsarbete inom kvalitets & miljöprocessen.
  • Ansvar för rapportering och uppföljning av mål & nyckeltal
  • Arbeta med aktivt ständiga rutiner och processer för att säkerställa optimalt kvalitetsutfall.
  • Ansvar för omkostnadsbudget för kvalitets & miljöprocessen

Vem söker vi?

Du har mångårig erfarenhet av chefs och ledarskap och har ett team-orienterad inställning i att leda, coacha och utveckla människor med stor vana av att även agera i den dagliga styrningen. Du är intresserad av och har mångårig erfarenhet och kvalifikationer inom kvalitets & miljöledningssystem och dess utveckling och har en hög förståelse inom produktionsutveckling tillsammans med nytänkande och du stimuleras av att arbeta med problemlösning. 

Du är en kommunikativ person med stort driv och mycket god samarbetsförmåga, kvalitetsmedvetenhet och är van vid att arbeta med verksamhetsutveckling på ett strukturerat sätt.

Du har tidigare erfarenhet av en ledarroll inom industrin, med fördel inom motsvarande processer eller annan modern processindustri. Det är meriterande om du har teknisk högskoleutbildning eller motsvarande flerårig erfarenhet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Vi värdesätter mångfald och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV, sista ansökningsdag är 28 februari 2021. 

För frågor om tjänsten vänligen kontakta fabrikschef Magnus Niklasson magnus.niklasson@husqvarnagroup.com. För frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Liv Hultén på liv.hulten @husqvarnagroup.com.

Fackliga representanter:

Unionen – Soili Johansson, 036-14 62 08, soili.johansson@husqvarnagroup.com 

Sveriges Ingenjörer; Akademikerföreningen (Företräder samtliga Saco-förbund) – Fredrik Lindström, 036-14 74 29, fredrik.lindstrom@husqvarnagroup.com.

Vad händer efter din ansökan? 

När sista ansökningsdag har passerat går vi igenom din ansökan för att se hur väl din profil matchar kraven för tjänsten. Ser vi dig som en av våra potentiella kandidater kommer vi att kontakta dig för en intervju. I samband med detta får du information om upplägget för intervjun samt övriga steg i processen såsom ytterligare intervjuer, tester, referenstagning och introduktion. Om du inte går vidare i processen blir du informerad om detta senast när vi har tillsatt tjänsten.

Mer information: 

www.husqvarnagroup.com