Platschef mark- och anläggningsverksamhet till Svevia

Västerås
Ansök senast 2021-01-24

Nu händer det!

Svevias Arbetschefsområde Västerås expanderar och står inför en spännande och expansiv tillväxt- och utvecklingsfas. Till det arbetet söker vi en Platschef som vill leda vår personal, ta marknadsandelar i regionen och sätta strategier för att utveckla affären kommande år.

Svevia är landets ledande driftentreprenör och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i Sverige. Vår kärnverksamhet är att utföra nybyggnation samt sköta drift, service och underhåll av Sveriges vägar och gator samt annan infrastruktur. Kom och dela väga med oss!

Om uppdraget som platschef

Den här rollen beskriver vi som både varierande, utvecklade och utmanade. Du kommer äga ansvaret att starta upp vår vidare expansion inom mark och anläggning. Därmed lägga grunden för ett nytt platschefsområde i regionen. I det ingår att strategiskt ta taktpinnen för att utöka vår närvaro i första hand i geografin runt Mälardalen, genom aktivt arbete med marknadsbevakning och kundvård. Utöver det kommer du inledningsvis bemanna upp din arbetsgrupp genom att rekrytera egen personal för sedan vara med och planera, driva, följa upp och utveckla din affär.

Som platschef är du ytterst ansvarig för att våra kontrakt utförs i enlighet med kontraktshandlingar, företagets riktlinjer och krav. I arbetet förväntas platschefen upprätta en tydlig planering och genomförande av projekt inom ramen för produktionskalkyl, tidsplan och resurser samt följa upp projektets ekonomi och kvalité. I det ingår givetvis ansvar för personal-, ekonomi-, arbetsmiljö-, och kvalitetsfrågor. Du ska vara den kommunikativa ledaren som har daglig kontakt med medarbetare, kunder och leverantörer och som får samarbeten att generera lönsamma affärer och effektiva team. För oss är du som platschef en nyckelperson som också sätter grunden för och lever upp till Svevias värderingar; Samarbete, Engagemang och Ansvar. Som stöd i ditt arbete har du duktiga kollegor, Svevias ledningssystem och en verksamhetsnära chef.

Tjänsten är heltid och du rapporterar direkt till Entreprenadchef Andreas Jonsson. Som platschef ingår du i Arbetschefområdets ledningsgrupp. Vi är öppna och flexibla vad gäller tjänstgöringsort, beroende på var just du bor så kan vi erbjuda en arbetsplats på följande orter; Örebro, Västerås och Arboga. Resor förekommer i tjänsten och styrs av projekt, kunder och personal. På Svevia tillämpas individuell lönesättning.

Vem är du?

Vår utgångspunkt är att du har en gedigen erfarenhet av anläggningsbranschen, ekonomi- och personalansvar samt goda referenser på ditt ledarskap. Som person är du utåtriktad och du betraktar dig själv som en rådgivande part ut mot kund, specialist inom ditt område och expert på att bygga och ombesörja viktiga nätverk externt såväl som internt i bolaget. Vi söker också dig som är målmedveten och vill vara nära affären, därför är det naturligt att du är en del i anbud- och kalkylarbetet och har kompetens inom. Har du tidigare erfarenhet av att bygga eller utveckla en liknande verksamhet eller affärsområde betraktar vi det som en merit. B-körkort och god svenska i tal och skrift är krav i rollen.

Vi söker dig som blir taggad på den här annonsen, som är intresserad av nya utmaningar och har en stark vilja att utveckla affären tillsammans med oss. Som ser att den här tjänsten skulle vara ett naturligt steg att ta och att du inte nöjer dig med att vara näst bäst.

Varför Svevia?

Utifrån Svevias strategier, mål och värdegrund får du de förutsättningar som krävs för att göra skillnad och bidra till företagets utveckling. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd. Och hos oss står ledarskapet i fokus vilket gör att du kontinuerligt får möjlighet att utvecklas i din roll. 

Vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Att du ska leda genom dina medarbetare ser vi som en självklarhet. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss? 

Ansökan och information

Har du ytterligare frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Andreas Jonsson på telefonnummer 010-458 12 38 alternativt HR-Partner Ebba Antin 08-764 23 22. Skicka in din ansökan senast den 24 januari 2021. Fackliga företrädare nås via växeln, tfn 08-404 10 00. 

Svevia arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens för att främja att vi är en arbetsplats för alla.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning.