Specialistsäljare industriventiler till Dahl

Stockholm
Ansök senast 2021-01-31

Är du en strukturerad och affärsdriven ventilspecialist som brinner för teknik, att skapa nya affärsmöjligheter och drivs av mål och resultat? Då är det dig vi söker!

Om rollen

Dahl, affärsområde industri, söker nu en ventilspecialist till vår säljorganisation. Rollen ingår i en central funktion – projektkontoret – ett team på produkter och system inom flödessystem till industrin, idag bestående av åtta personer med specialistkompetens inom olika segment av vårt sortiment. Gruppen består av erfarna kollegor med lång branscherfarenhet som kommer att kunna ge väldigt god support och vägledning i en uppstart. Huvudsakliga mottagare av offerter och support är våra industrisäljare som består av ca 40 kollegor.

Passar vi varandra?

Som specialistsäljare präglas ditt dagliga arbete av att supportera säljarna samt proaktivt arbete för att utöka affären.

Du kommer att arbeta med:

  • Säljsupport - Svara upp på förfrågningar och ta fram lösningar som passar kundens behov, innefattar bland annat att säkerställa teknisk funktion, presentera leverantörsval samt bistå med prissättning.
  • Kundbearbetning – Enskilt eller tillsammans med andra säljare.

Ytterligare viktiga uppgifter är att upprätthålla och utveckla relationen till våra ventilleverantörer samt hitta nya potentiella partners. Du kommer även att supportera vår marknadsorganisation med sortimentsutveckling, leverantörsbas samt prissättning.

Tjänsten är placerad på något av våra Dahlcenter, placeringsort är flexibel och går att diskutera. Visst resande för säljbesök ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är positiv och engagerad samt har gedigen teknisk kunskap om industriventiler, såväl teknik som dimensionering. Dessa egenskaper övertrumfar allt, vi är ett tight team och det är viktigt att du kommer in med driv och vilja till att utveckla affären.

Vidare ser vi gärna att du har kunskap om flödessystem till industrin och erfarenhet om hur marknaden och affären fungerar. Du behöver vara intresserad av att dyka ner i specifikationer/underlag för att ta fram en offert till kunden. Leverantörshantering är en stor del av vardagen och merparten av leverantörerna befinner sig utomlands. Du behöver därför vara trygg med att uttrycka dig på engelska, både i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av att jobba i ett handelsbolag ser vi som ett stort plus.

Varför arbeta hos oss?

Vi vill att samtliga medarbetare ska trivas, må bra och ha kul på jobbet. Vi har en stark tro på att våra medarbetare är avgörande i vår framgång och vi är måna om att samtliga medarbetare ska kunna växa och göra karriär hos oss.

Några av våra förmåner är Rikskortet, friskvårdsbidrag, regelbundna hälsokontroller, rabatter i våra butiker samt även rabatter på träningskort, glasögon och linser.

Om Dahl

Dahl är ett handelsbolag vilket innebär att inköp, försäljning och logistik är vår kärnverksamhet. Vi ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain och har över 100 års branscherfarenhet inom VVS. Vår vision är att vara den ledande värdeskaparen i branschen.

På Dahl drivs vi av att skapa värde för våra kunder, vi är marknadsledande och strävar efter att alltid göra allt lite bättre och att ge våra kunder det lilla extra. På Dahl är vi 1 200 engagerade medarbetare runt om i landet, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Var och en och tillsammans strävar vi efter att upplevas som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten besvaras av Peter Johansson, Affärsområdeschef industri.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, du söker tjänsten via ansökningsformuläret.