Processledare till ICA

Helsingborg
Ansök senast 2021-01-24

Beskrivning av jobb

Verksamhetsstöd Lagerdrift är en organisation inom ICA logistik med syfte att samordna specifika funktioner och processer för hela lagerdriften. Lagerdriften består av fem lagerenheter geografiskt utspridda från Borlänge i norr till Helsingborg i söder. Inom lagerdriften finns idag ca 3000 engagerade medarbetare inom olika funktioner som dygnet runt, året om ser till att leverera varor till våra ICA-butiker.

Vi söker tre Processledare till DE Helsingborg. Som Processledare ansvarar du och dina kollegor för att utveckla och säkerställa en högre processefterlevnad samt att utveckla verksamheten framåt på DE Helsingborg.

Du kommer vara verksamhetens lokala expert tillsammans med dina kollegor på enheten avseende logistikspecifika processfrågor.

Arbetsuppgifter

 • Samarbeta med processägare för att stödja och underlätta det dagliga arbetet
 • Säkerställa efterlevnad av krav
 • Prenumerera på krav för att därefter uppdatera verksamheten
 • Sprida och engagera processtänkandet i verksamheten
 • Ägare för standardiserade arbetsblad
 • Tar emot och stödjer processägaren vid avvikelser och förbättringsförslag
 • Driva arbetet med ständiga förbättringar framåt och vara ett stöd för processutveckling
 • Utbilda/informera vid processförändringar i verksamheten

Din profil

 • Erfarenhet av processer/ledningssystemet
 • Ledarerfarenhet, kunnig inom förändringsledning (meriterande)
 • Relevant utbildning/kompetens för rollen
 • Van vid projektarbete och förbättringsarbete
 • Du har mycket god förståelse för Lean och Agila metoder
 • God kommunikativ förmåga på svenska i både tal och skrift
 • God datorvana i Officepaketet samt ICAs interna ledningssystem

Personliga egenskaper

I rollen är du lösningsorienterad, nytänkande och handlingskraftig. Du lär dig snabbt och är både strukturerad, metodisk och analytisk. Du är också en duktig kommunikatör både skriftligt och muntligt med förmågan att entusiasmera och skapa en positiv energi omkring dig. Du trivs med att ta fram och genomföra workshops och utbildningar. Som person tycker du om att arbeta i team och skapa de bästa förutsättningarna för hela verksamheten. Ditt arbetssätt är strukturerat och metodiskt för att uppnå uppsatta mål och förväntningar.

För att lyckas med tjänsten ser vi att du har en stark drivkraft att arbeta proaktivt och vilja göra skillnad. Vi ser att du är en samarbetsinriktad person och en skicklig relationsbyggare som kan kommunicera med människor på alla nivåer.

Du kommer att hantera mycket information varför vi ser det som avgörande att du är lyhörd och analytisk samt kan avgöra vad som är relevant för att skapa fungerande lösningar. Du är metodisk, systematisk och har förmågan att genomföra det du åtar dig med hög kvalitet.

Det är meriterande om du är van att delta i eller leda projekt och om du har arbetat med incidentrapporteringssystemet HIA.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Till din ansökan önskar vi CV och personligt brev.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Patrik Ahlandsberg, Chef Verksamhetsstöd, patrik.ahlandsberg@ica.se

Lars Hansson, Ordförande Unionen, lars.a.hansson@ica.se

Frågor kring tjänsten besvaras från den 8/1 2021

Sista dag för ansökan

2021-01-18

Vi ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. Vi värnar om goda förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare med god arbetsmiljö och möjlighet till ständig utveckling. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Drogtestning förekommer i samband med vissa av våra rekryteringsprocesser.