Teamledare till Volvia (dagtid)

Mölndal
Ansök senast 2021-01-15

Om Volvia

Volvia erbjuder dig tillsammans med If Skadeförsäkring en utvecklande roll som Teamledare i en nyskapande miljö som genomsyras av ett stort engagemang för Volvo, försäkringar och att erbjuda förstklassig service till våra kunder. Vår vision är att vi ska vara det naturliga försäkringsvalet för alla Volvoägare i Norden.

Med ca 500 000 konsument- och företagskunder är vi marknadsledande på bilförsäkring för Volvo och Renault. Vi startades 1959 av Volvo med målet att skapa ett bättre bilägande för Volvoägare. Det är fortfarande vårt mål och vi jobbar i nära partnerskap med bland annat Volvo- och Renaulthandeln, Volvofinans Bank och generalagenter för att skapa unika lösningar. Våra försäkringar säljs av kunniga bilåterförsäljare över hela Sverige, hos vår kundservice och på våra hemsidor. Sedan 2001 ägs vi av If Skadeförsäkring.

Om rollen

Totalt består vårt kundcenter av cirka 70 medarbetare varav du kommer att ansvara för ett team om totalt ca 18 personer. I rollen ingår att leda ditt team till goda prestationer genom stort engagemang och en stark kultur som du bidrar till att skapa och förvalta. Du arbetar självständigt, men självklart har du ett nära samarbete med dina andra ledarkollegor, resten av kollegorna på Volvia och If samt våra partners.

På Volvia jobbar vi i nära partnerskap med Sveriges auktoriserade Volvo- och Renaulthandlare, finansbolaget Volvofinans Bank AB samt generalagenter och är en viktig del i det totala bilägandet – därför tror vi att du som söker har ett intresse av bilar. Som ledare hos oss har du en viktig roll att ytterligare stärka vår kundorientering och skapa en syftesstyrd kultur där kundens behov står i centrum.

De huvudsakliga uppgifterna är att:

 • Coacha och främja prestationsutvecklingen hos ditt team och i förlängningen hela vårt kundcenter.
 • Tillsammans med resten av enheten bygga en inspirerande och utvecklande miljö där prestation och kundens behov ständigt är i fokus
 • Ansvara för att bygga en attraktiv och stolt kultur på arbetsplatsen - en kultur som leder till prestationsvilja, arbetsglädje och en stark kundorientering 
 • Ansvara för den dagliga driften
 • Tillsammans med andra enheter inom If initiera, genomföra och utvärdera åtgärder som förstärker Ifs framgång

Vi söker dig som är/har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat som ledare med personalansvar, meriterande med erfarenhet från kundtjänstmiljö där försäljning vart en naturlig del av arbetsdagen
 • Förmåga att bygga en stark kultur med prestation i fokus
 • Högt engagemang med stor förmåga att inspirera andra
 • Stark kundorientering, en djup förståelse för kundprocesser och förmåga att initiera och driva utvecklingsarbete
 • Hög integritet samt ansvarstagande
 • Resultatorienterad, målfokuserad och disciplinerad
 • God samarbetsförmåga

Vad kan vi erbjuda dig?

Ett mycket spännande ledaruppdrag med stor möjlighet att påverka verksamhetens resultat och utveckling. Du rapporterar till centerledare för Volvia och ingår i ledningsgruppen för Volvias customer center.

Du kommer att arbeta på vårt flagshipkontor i Mölndal, där vi utmanar tidigare arbetssätt och driver utvecklingen framåt genom en stark kultur.

Denna roll omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Slutkandidater kommer därför genomgå en bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell. Utöver referenstagning kan även kontroll av kandidater komma att göras via internet och sociala medier.

Vill du veta mer?

Tjänsten söker du via ansökningslänken, bifoga både personligt brev och CV i din ansökan. Sista ansökningsdag är den 15 januari.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Madeleine Swedner TF Centerledare, tfn 0708 577987.

Välkommen med din ansökan!