Team lead Kundservice till Coop.se

Stockholm

På Coop.se sitter vi i framsätet när det kommer till utveckling av en av de största branscherna som börjar gå över till e-handel; nämligen dagligvaruhandeln. Att handla mat på nätet fortsätter att växa snabbt i många år framöver. Vi har stora ambitioner vilket innebär ett högt tempo och ett konstant utvecklande av alla våra kanaler. Och vi älskar det. Att ha roligt på jobbet, med högt till tak och ett sammansvetsat team som sporrar varandra och siktar mot stjärnorna tillsammans - det är viktigt för oss.

Nu söker vi en kärleksfull person till vår Kundservice

Alla företag säger att deras kunder är det viktigaste, men vi på Coop kan säga det med en helt annan stolthet givet att våra medlemmar faktiskt äger Coop. Därför är det centralt för oss att alltid ge våra kunder lite extra kärlek. Som Team lead inom vår kundservice delar du ansvar för att säkerställa att våra kundserviceagenter ger våra kunder och medlemmar denna extra dos kärlek. Men givetvis är du också ansvarig för att ge samma kärlek till det team du är ansvarig över.

Du kommer med andra ord vara en av våra viktigaste kollegor. Visst börjar det bli dags att söka? 

Nu söker vi ett vikariat för en roll som Team lead (1år)

Som Team lead i Coop.se Kundservice är du först och främst ansvarig för att vägleda, hjälpa, stötta och utveckla en grupp agenter ge den allra bästa service som går att ge. Som team är ni ansvariga för att i olika kanaler och verktyg hjälpa Coops kunder som har handlat eller vill handla online. Du har en viktig roll i att motivera och inspirera agenterna samt att skapa en riktigt bra arbetsplats och miljö för hela gruppen.

Kundservice, som leds av dig som teamledare, är bryggan mellan produktion (vår coola ”darkstore” och våra briljanta ’plock-butiker’ där alla handlade matbeställningar packas), spedition (de som kör ut maten dit den ska) och våra älskade kunder. Ert ansvarsområde är alla kanaler som kunderna kan använda för att höra av sig till oss. Som Team lead har du ett stort ansvar i att äga verktygen, systemen och processerna, du förväntas delta i utvecklingsarbete och proaktivt komma med förbättringsförslag. Du är ambassadör för Coop.se Kundservice, affärsområdet, produktionen och de anslutna butikerna och är en viktig spelare för att vi ska kunna ge våra kunder den allra bästa upplevelsen. 

Övriga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Upprätta och underhålla rutiner & arbetssätt löpandes
  • Sammanställa utbildningsmaterial och genomföra utbildningar
  • Vara ställföreträdande chef för Kundservice när ansvarig chef inte är på plats
  • Följa upp och analysera agenternas prestation
  • Kontinuerligt hålla enskilda och gruppsamtal med agent
  • Jour med övrig team lead (rullande schema)
  • Frånvarohantering/Lösa dagliga schemaavvikelser
  • Delaktigt ansvarig för att upprätthålla servicenivå och kpier
  • Daglig drift, där du övervakar våra kanaler så att vi hela tiden ligger rätt med bemanning

Helger och kvällar kan förekomma. Vid avvikande prognos på ärenden kan vanligt kundtjänstagent arbete förekomma.

Dina arbetstider: Vardagar 08-19 (Jourtid vardagar 06-08 och 19-22. Jourtid helger: 10-20)

Vikariatet sträcker sig från 1 februari 2021-1 februari 2022

Vi söker ett vikariat på heltid, provanställning tillämpas.

Arbetsplats: Kungens Kurva, (Stockholm)

Vem söker vi?

Du har gått ut gymnasiet och letar nu efter en arbetsplats där du kan utvecklas, ta ansvar och ha roligt. Troligen har du jobbat i kundservice tidigare och kanske till och med i rollen som Team lead. Men det är inget krav, så länge du har ambitionen att med oss på att skapa den bästa kundservicen så hjälps vi åt. Du har goda kunskaper i Microsoft Office och om du dessutom har erfarenhet av att schemalägga är det en stjärna i kanten.

Som person är du sprudlande, säljande och kreativ. Stress biter inte på dig (högt tempo är ju bara kul!) samtidigt som din ansvarskänsla för att leverera i din roll inte viker. Du är ofta den påhittiga i gruppen och har lätt för att komma på nya idéer. Och tror på att involvera teamet för att skapa en gemenskap.

För oss på Coop är det viktigt att uppfattas av våra kunder som serviceinriktade, personliga, professionella, lösningsorienterade och inspirerande. Framför allt så brinner du för kundservice och för att leda ett team mot att bli Sveriges bästa. Vi söker en person som kan bidra med sig själv där personliga egenskaper som: Högsprudlande energi, Glad, Optimistik, Positiv, Extremt utåtriktad är väldigt centrala och viktiga för oss för att komplettera vårt nuvarande team.

När det kommer till egenskaper för arbetsutförande så krävs det att du är Snabbfotad, extremt Lösningsorienterad, Kreativ som i att tänka utanför boxen, Stresstålig och Uthållig.

Är det dig vi beskriver? Skicka då genast in din ansökan!

Kontaktpersoner

Chris Öhman | Kundservicechef Coop.se

Fackliga representanter

Elisabeth Andersson | Handels tjänstemän | 010-742 60 77

Håkan Johansson | KTF | 010-743 12 64

Johan Holmgren | Saco | 010-7431076