Supply Chain Controller till Swedol/TOOLS

Stockholm/Göteborg
Ansök senast 2020-10-30

Sedan 1 april 2020 är Swedol en del av Momentum Group och bildar tillsammans med TOOLS ett gemensamt affärsområde för verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd. Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Den sammanslagna koncernen omsätter drygt 9 miljarder SEK per år, varav det sammanslagna affärsområdet för verktyg, förnödenheter, arbetskläder och skydd svarar för cirka 8 miljarder SEK. Momentum Group är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. 

TOOLS gör kundens vardag enklare, säkrare och mer lönsam genom att leverera kompetens och rådgivning kring produkter och tjänster inom främst verktyg och maskiner, arbetskläder, skyddsutrustningar, fastighetsprodukter och arbetsplatsutrustningar. 

Swedol är multispecialisten på verktyg, yrkeskläder och skydd. Vi erbjuder ett brett kvalitetssortiment av produkter, tjänster, verkstad och rådgivning för yrkesfolk – allt på ett ställe. Kunderna finns huvudsakligen inom bygg och anläggning, industri och verkstad, åkeri och transport, jord- och skogsbruk och offentlig service.  

Tillsammans utgör Swedol och TOOLS affärsområdet Verktyg, Förnödenheter, Arbetskläder & Skydd. Mer information om samgåendet kan du läsa om på www.swedoltools.se 

Om tjänsten

Sortiment och inköp är en nordisk funktion med ansvar för vårt sortiment och våra inköp för samtliga länder. Arbetet inom funktionen kommer att organiseras kring kategoriteam som får ett helhetsansvar för sina kategorier, inklusive produktchefer, operativa inköpare och tekniska säljare. Funktioner för varuflödeshantering och produktdatahantering kommer att arbeta med samtliga kategorier.

Som Supply Chain Controller stödjer och utmanar du Sortiments- och inköpsorganisationen i syfte att skapa ett starkt erbjudande och maximera lönsamheten. Du upprättar och effektiviserar rutiner och processer för att säkerställa en effektiv rapportering av relevanta nyckeltal. Du ansvar även för regelbunden uppföljning av Inköp- och Sortimentsavdelningen. . Det är en ny roll hos oss och du har därför stor möjlighet att påverka både din egen roll och chansen att göra skillnad i verksamheten.  

Som person

Du är kommunikativ, analytisk och kan bedriva såväl ett operativt som strategiskt och långsiktigt arbete. Du har en god förmåga att strukturera och organisera ditt arbete. Kravställande och uppföljande.

Lämplig bakgrund och personligt arbetssätt


  • Universitetsutbildning inom ekonomi/inköp & logistik alternativt motsvarande relevant utbildning eller erfarenhet.
  • B-körkort krävs då resor förekommer inom rollen
  • Mycket god IT-kunskap (Word, Excel, PowerPoint, Teams) och systemförståelse för relevanta affärssystem.
  • Mycket goda läs- och skrivfärdigheter i svenska och engelska.
  • Flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Gedigen erfarenhet av transport, inköp och logistik

Ansökan

Intervjuer sker löpande, sista ansökningsdagen är 2020-10-29

För mer information om rollen kontakta Magnus Bäckström, Supply Chain Manager.

Placeringsort är Stockholm eller Göteborg.