Produktionsledare till AVISEQ, Arlanda

Arlanda
Ansök senast 2020-09-30

Vi söker en Produktionsledare till Flygledningscentralen på Arlanda. Är du den vi söker?

AVISEQ är den ledande aktören för drift och underhåll av avancerad teknik inom luftfartsområdet. Vi utför allt från projektering till färdiga installationer. Utmanande felsökningar, reparationer och installationer är vår vardag. Vi jobbar med terminalutrustning, infrastruktur, IP-nätverk, radarutrustningar och radio- och navigationssystem på flygplatser. Vi har goda relationer med kunder och leverantörer och vår verksamhet karaktäriseras av samarbete, entreprenörskap och humor. AVISEQs Operation-avdelning består av sex olika team med verksamhet över hela landet.

Som produktionsledare erbjuds du ett utmanande och stimulerande arbete i en spännande miljö där viktiga egenskaper är stresstålighet, stor social kompetens och ett osvikligt engagemang. Du, som en av två produktionsledare, i ett fantastiskt team på 35 medarbetare, kommer att få ett roligt och omväxlande jobb och bli en viktig länk i kedjan för att upprätthålla en effektiv och säker verksamhet vid flygledningscentralen på Arlanda, ATCC OS.

Du kommer ständigt att lära dig nya saker och möta nya utmaningar, både i din roll som produktionsledare och som medarbetare i teamet. Rollen förutsätter ledarförmåga men också intresse och förståelse för vår produktion och för kundens förväntan. Rollen innebär hantering av många personalrelaterade frågor utan att den innehåller det formella personalansvaret.

Dina kunskaper och din förmåga att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt kan vara avgörande för om flygtrafikledningen innehar den säkerhet som krävs och att flygtider kan hållas. Dessa arbetsförhållanden gör tjänsten mycket ansvarsfylld och ett arbetspass är aldrig det andra likt. Du kommer att arbeta i en högteknologisk miljö, där fortbildning sker anpassat efter uppdragets karaktär.

Dina arbetsuppgifter och ditt ansvar innefattar bland annat:

 • Ansvar för att leda och fördela det dagliga arbetet
 • Ansvar för planering/uppföljning/registrering och mottagning av teamets uppdrag
 • Ansvar för resursplanering för drift- och projektuppdrag
 • Ansvar för intern utbildningsplanering
 • Samverkan mellan operations team och produktionsledningar
 • Bistå vid kostnadsberäkningar och offertarbete
 • Attest av arbetstider och reseräkningar
 • Hantering av sjukanmälningar, ledigheter och semestrar 
 • Främja god personalvård genom att medverka till motivation i teamet och skapa förståelse för uppdrag/affär/mål

På AVISEQ lägger vi stort fokus på arbetsmiljö, kvalitet och hållbarhet vilket innebär att du också har ansvar för att riktlinjer, anvisningar och säkerhetsinstruktioner efterlevs. Produktionsledaren rapporterar till teamchefen och ingår i teamets ledningsgrupp.

Du som söker har erfarenhet och kompetens som motsvarar våra förväntningar:

 • God kunskap och intresse inom både ekonomi och teknik
 • Van att leda och styra produktion på ett strukturerat och effektivt sätt med kund och medarbetare i fokus
 • Erfarenhet av att leda personal
 • God sociala kompetens, där du har lätt för att kommunicera och samarbeta
 • God initiativförmåga för att komma framåt och ser möjligheter istället för problem
 • Förmåga att fatta beslut i situationer där du tar in mycket information
 • Förmåga att arbeta strukturerat och sträva efter att se ständiga förbättringar
 • Innehar en analytisk förmåga
 • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, med mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Minst 3-årig gymnasiekompetens med relevant inriktning
 • B-körkort.

Du välkomnas till ett företag där det är högt i tak och där vi lägger stort värde i personliga egenskaper med goda ledaregenskaper och ett coachande förhållningssätt. Du är mål- och resultatinriktad och har förmågan att ”få med dig andra”. Du är en god lyssnare och är intresserad av att få andra att växa och utvecklas. Du har hög stresstolerans och trivs med att arbeta i högt tempo.

Att du är flexibel och förändringsbenägen tar vi för givet.

Välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 2020-09-30. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via länken här i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd säkerhetsprövning och tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald och välkomnar sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvarig chef Lars-Iwan Jonsson 072-709 71 48. 

AVISEQ verkar inom kritisk kommunikation. Vi är specialister på att erbjuda kostnadseffektiva tjänster utan att göra avkall på säkerheten. Vi övervakar, driftar och underhåller våra kunders tekniska utrustning och system, allt för att säkerställa deras kritiska verksamhet. Våra största kunder verkar inom luftfart och säkerhet vid flygtrafikcentraler, flygplatser, statliga myndigheter och företag, såväl offentliga som privata, i hela Sverige. AVISEQ har cirka 200 anställda och blev i maj 2020 en del av LFV-koncernen. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar!