Drifttekniker vintersäsong 2020/2021 till Swedavia

Arlanda
Ansök senast 2020-08-16

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

Med hänsyn till den rådande situationen som hela vårt samhälle och världen befinner oss i påverkas vår verksamhet i stor utsträckning. Swedavia följer utvecklingen och när situationen kring Covid-19 har stabiliserats och efterfrågan väl återkommer, anpassar vi vår verksamhet så snabbt som möjligt och då behöver vi våra fantastiska medarbetare.

Beskrivning av uppdraget

Stockholm Arlanda Airport har god beredskap för snö och är en av de bästa i världen på att röja snö! Inför kommande vintersäsong söker vi nu 10-15 stycken drifttekniker som tillsammans med vår ordinarie personal kommer att arbeta för att flygplan ska kunna starta, landa och taxa på ett säkert sätt på vår flygplats. 

Arbetsuppgifter

Som vintersäsongsanställd drifttekniker har du en mängd olika arbetsuppgifter. Din huvuduppgift är att se till att landningsbanor, taxibanor och uppställningsplatser för flygplan röjs fria från snö. Arbetet är varierande liksom vädret och vid barmark inriktas arbetet bland annat på renhållning, underhåll och drift av flygplatsen. Yrkesområdet är brett och det finns möjligheter till att ständigt lära sig nya saker då vår maskinpark är stor och innehåller ett flertal olika typer av moderna maskiner. Tjänsten innebär skifttjänstgöring (kvällar, helger och storhelger) med kompletterande beredskapspass. Du har därför en inställelsetid på maximalt två timmar.

Din profil

Vi söker dig som har körkort med C-behörighet och god körvana av olika arbetsfordon. Som person är du en flexibel teamspelare som gärna arbetar i grupp men som också trivs med självständigt arbete.

Krav

  • C-kort
  • God körvana av olika arbetsfordon
  • På våra flygplatser är säkerheten viktigast och i din roll kommer du via radio kommunicera med olika delar av flygplatsen, inga missförstånd eller otydligheter får förekomma varpå mycket goda kunskaper i svenska är ett krav.

Meriterande

  • Yrkesförarbevis (YKB) och/eller tidigare erfarenhet av snöröjning, fastighetsservice, byggnationer, sanering, el, asfalt, vägarbete, anläggning, entreprenad och/eller VVS.

Anställning och kontakt

Anställningsform: Säsong

Tillträdesdatum: 2020-10-05

Kontaktuppgifter: Jenny Krona, Bemanningskoordinator, 010-109 14 31.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Vi erbjuder

Att arbeta som drifttekniker hos oss under vinterhalvåret innebär att du tillsammans med dina kollegor spelar en viktig roll för hur vår flygplats uppfattas av våra kunder och resenärer. På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På www.swedavia.se/jobb kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Välkommen med din ansökan senast 16 augusti 2020.